Η σκηνή του μοιραίου: Η ταινία του Σπίλμπεργκ που βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις ηθοποιοί
Η σκηνή του μοιραίου: Η ταινία του Σπίλμπεργκ που βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις ηθοποιοί

Η ταινία του Σπίλμπεργκ που βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις ηθοποιοί – Ήταν ο 53χρονος τότε Βικ Μόροου, ο οποίος είχε σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει ευρέως γνωστός από τον ρόλο του ως λοχίας Τσιπ Σόντερς, στη σειρά «Combat»

Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν το «Twilight Zone: Τhe Movie», με σκηνοθέτη και συμπαραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Στην τρίτη ιστορία, με τη βιετναμέζικη εκδοχή, ο Μόροου και δύο μικρά κορίτσια, η 7χρονη Μίκα Ντιν Λι και η 6χρονη Ρενέ Τσέν, προσπαθούσαν να διαφύγουν από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ, έξω από ένα ερημωμένο βιετναμέζικο χωριό.

Τα λόγια που βάσει του σεναρίου θα έλεγε ο Μόροου στα δύο μικρά κορίτσια ήταν τα εξής: «Θα σας κρατήσω ασφαλείς, παιδιά. Το υπόσχομαι. Τίποτα δεν θα σας βλάψει, ορκίζομαι στον Θεό».

Δεν τα είπε ποτέ. Ήταν 23 Ιουλίου του 1982 και στην επαρχία Βεντούρα της Καλιφόρνια, όπου γινόταν τα γυρίσματα, αυτός που έβαλε το χέρι του δεν ήταν ο Θεός, αλλά ο… διάβολος.

Το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 3-4 μέτρων από πάνω τους, όταν κάποιες εκρήξεις πυροτεχνημάτων, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, είχαν ως αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία του. Πιλότος του ελικοπτέρου ήταν ένας πραγματικός βετεράνος του Βιετνάμ, ο Ντόρσι Γουίνγκο, ο οποίος δεν είχε όμως καμία κινηματογραφική εμπειρία.

Ένας τεχνικός είχε πυροδοτήσει πολύ κοντά στο ελικόπτερο δύο από τα πυροτεχνικά φορτία και ο Γουίνγκο έχασε τον έλεγχο της πλοήγησης. Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Το ελικόπτερο έπεσε πάνω στους τρεις ηθοποιούς, που βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Ο Μόροου και η Μίκα αποκεφαλίστηκαν από τον έλικα, ενώ η Ρενέ συνεθλίβη…

Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν περίπου 100 και για λίγες στιγμές δεν ακούστηκε το παραμικρό από το σοκ. Την πένθιμη σιωπή έσκισαν οι κραυγές της μητέρας της Ρενέ, καθώς γονάτιζε πάνω απ’ το άψυχο σώμα της κόρης της.

menshouse

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications