Γλέζος για τους 2 στρατιωτικούς και Σκοπιανό: «Οχι» στον διχασμό που ωφελεί τον αντίπαλο
Γλέζος για τους 2 στρατιωτικούς και Σκοπιανό: «Οχι» στον διχασμό που ωφελεί τον αντίπαλο

Μιλάνε και οι κομμουνιστές σε αυτη την χωρά! οι κήρυκες του ψεύδους του μίσους της υποκρισίας και οι αληθινοί ρατσιστές : Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! ελάχιστοι η κανένας δεν έχει καταλάβει οτι με τον όρο "φασίστες" εθνικιστές δηλαδή στα ιταλικά, η "ναζι" υπονοούν τους λευκούς καυκάσιους ανεξάρτητου χωράς! αυτα δεν τα λέμε εμείς άλλα ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς που συνέγραψαν μαζί, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο! μας γράφει λοιπόν η καθεστωτική iefimerida:

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες, τονίζει ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του.

«Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση», υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος, προτείνοντας διευρυμένη σύσκεψη, χωρίς καιροσκοπισμούς και κομματικά οφέλη, να πετύχει ενωμένο το έθνος την εφαρμογή του δικαίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γλέζου:

«Στις δραματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, απαιτείται ενότητα και μόνον απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού. Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση. Διότι η διχαστική αντιπαράθεση οδηγεί και σε απαράδεκτες «λεκτικές» ανορθογραφίες. Όπως π.χ. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς γράφεται κατά κόρον και ζητείται από την Τουρκία να μας πει : «Με ποια κατηγορία τους κρατάει». Αντί να αξιώνουμε από την Τουρκία να δώσει λόγο, με ποιο δικαίωμα παραβιάζει τους κανόνες σε ένα σύνηθες φαινόμενο σε όμορα κράτη.

Γι΄ αυτό προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου χωρίς καιροσκοπισμούς και προσπάθεια απόκτησης κομματικών ή άλλων ωφελημάτων, ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου. Προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Ας μην ξεχνάμε: «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος», όπως και της Αντιγόνης το αξίωμα : ««Οὒτοι συνέχθειν,ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν»»

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications