Επιθεση-φιάσκο: «Περισσότεροι από τους μισούς cruise καταρρίφθηκαν» λέει η Ρωσία - «Οι άλλοι κτύπησαν άδεια κτίρια».
Επιθεση-φιάσκο: «Περισσότεροι από τους μισούς cruise καταρρίφθηκαν» λέει η Ρωσία - «Οι άλλοι κτύπησαν άδεια κτίρια».

Η πλειοψηφία των πυραύλων cruise που εκτοξεύθηκαν από τις εναέριες και πλωτές πλατφόρμες ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας καταρρίφθηκαν από την ρωσική και την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, μεταδίδει το Russia Today:

«The majority of rockets fired in Syria by the UK, US, and France were intercepted by Syrian air defense systems, the Russian Defense Ministry said».Επιθεση-φιάσκο: «Περισσότεροι από τους μισούς cruise καταρρίφθηκαν» λέει η Ρωσία - «Οι άλλοι κτύπησαν άδεια κτίρια»

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Οσο για το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν: «The warplanes and vessels of the US and its allies launched over 100 cruise missiles and air-surface missiles on Syrian civil and military facilities, the ministry stated».

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι καταρρίφθηκαν συνολικά από Ρώσους και Σύρους περί τα 60 βλήματα cruise, μειώνοντας κατά πολύ τα αποτελέσματα μιας ήδη περιορισμένης επίθεσης που έγινε περισσότερο "για τα μάτια του κόσμου" παρά για να επιτευχθούν ουσιαστικά πλήγματα στην Συρία και τον πολεμικό μηχανισμό της.

Δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke και στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β από την Μεσόγειο και μάλλον δύο υποβρύχια, ήταν οι βασικές αμερικανικές πλατφόρμες εκτόξευσης των πυραύλων cruise κατά της Συρίας
Πρόκειται, ίσως για την πλέον αποτυχημένη επίθεση του τύπου, στην ιστορία των στρατιωτικών συγκρούσεων, από την άποψη των στρατιωτικών αποτελεσμάτων.

Κτυπήθηκαν άδεια κτίρια, οι Ρώσοι είχαν "απλωθεί" στις κρίσιμες συριακές μονάδες ως "ασπίδα" και δεν τόλμησαν οι δυτικοί να τους κτυπήσουν και ούτε κατά διάνοια να πληγεί η βάση Χμέιμιμ ή η Ταρσός..
Nα σημειώσουμε ότι τα γαλλικά Rafale εκτόξευσαν πυραύλους SCALP EG (12 βλήματα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες), αλλά μόνο το 30% κατάφερε να φτάσει στους στόχους του, καθώς το 70% καταρρίφθηκε από τα ρωσικά και συριακά αντιαεροπορικά.
Ειδικά τα α/α SHORAD Pantsir S.1, «έκαναν πάρτι» με τυς δυτικούς cruise.

Οι δυτικοί πύραυλοι πέρασαν μόνο από τις περιοχές που δεν φυλάγονταν. Εχει την σημασία του αυτό, για να δούμε την επιβωσιμότητα των ελληνικών SCALP σε περιβάλλον υψηλής απειλής.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications