Τα αρχαία  ιερογλυφικά της Νότιας Αμερικής VIDEO
Τα αρχαία  ιερογλυφικά της Νότιας Αμερικής

Βαθιά μέσα στα βουνά στην Παραγουάη, βρίσκεται το επιβλητικό αίνιγμα της Ita Letra, μια τοποθεσία με ανεξήγητα ιερογλυφικά, που που λέγεται οτι ειναι απο τους Viking.

Ωστόσο,μια πρόσφατη έρευνα απορρίπτει αυτό τον ισχυρισμό, σημειώνοντας ότι αυτή η γραφή δεν αποκωδικοποιήθηκε ακόμα και μπορεί να ειναι από τους αρχαίους αποίκους της Παραγουάης.

Ακόμη και πριν από τις αρχαιολογικές έρευνες στην τοποθεσία, οι επισκέψεις εξερευνητών διαφόρων εθνικοτήτων ήταν συχνές,που αποδίδουν τους χαρακτήρες σε σκανδιναβικούς λαούς, "πριν την επιστημονική εξήγηση", υπήρχαν πολλοί μύθοι, μεταξύ των οποίων οτι ηταν απο τους Viking που έχει και την προέλευση του μια φυλή της περιοχής γνωστή ως Guayaki, η οποία κυριάρχησε στην οροσειρά Ybytyruzú μέχρι πριν λίγες δεκαετίες.

Οι επιγραφές που καταγράφηκαν σε πάνελ διανεμήθηκαν σε διάφορους αρχαιολόγους, και μελετήθηκαν από μια ομάδα αρχαιολόγων από το Μουσείο Altamira (της Ισπανίας) το 2010. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αριθμοί αυτοι έγιναν από τους ντόπιους της περιοχής, μεταξύ 5000 και 2500 π.Χ., αποκλείοντας έτσι τους σκανδιναβούς ως πιθανούς δημιουργούς .

Η ερμηνεία των περισσότερων συμβόλων της Itá Letra που χρονολογείται από το 5000 π.Χ. και βρίσκονται στις πιο κρυφές σπηλιές απεικονίζουν αστερισμούς,γάτες , πουλιά, γυναικεία γεννητικά όργανα, μεταξύ άλλων αντικείμενα που είχαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications