Η αεροπορική βάση της Συρίας δέχθηκε επίθεση από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, δήλωσαν στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Η αεροπορική βάση της Συρίας δέχθηκε επίθεση από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, δήλωσαν στο Υπουργείο Άμυνας

Μόσχα στις 9 Απριλίου - RIA Novosti. Η αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο του Τ-4 του Συρίας προκλήθηκε από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, δήλωσαν στο Υπουργείο Άμυνας. Σημειώνεται ότι η επίθεση συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας "μεταξύ 03:25 και 03:53 (ώρα Μόσχας)."

"Δύο αεροσκάφη F-15 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να εισέλθουν στον Συριακό εναέριο χώρο, χτύπησαν με οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους από το έδαφος του Λιβάνου", πρόσθεσε το τμήμα.

Τρεις πύραυλοι , σύμφωνα με τον Ρωσικό στρατό, "έφτασαν στο δυτικό τμήμα του αεροδρομίου". Πέντε ακόμα καταρρίφθηκαν από την Συριακή αεροπορική άμυνα. Οι Ρώσοι σύμβουλοι δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τον Φεβρουάριο, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ήδη τη βάση Τ-4, όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, βρέθηκε σταθμός ελέγχου των ιρανικών αεροσκαφών.

Στη συνέχεια με την απάντηση πυρός από το έδαφος καταρρίφθηκε ένα μαχητικό F-16, που συμμετείχε στην επιδρομή, - ο πιλότος και πλοηγός κατάφεραν να εκτοξευθούν και να διασωθούν.

Σε απάντηση στην απώλεια του αεροσκάφους, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε ορισμένους στόχους κοντά στη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών της αεροπορικής άμυνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications