Θερμό επεισόδιο Κασιδιάρη στην απόρρητη Επιτροπή Άμυνας: «Να αποβληθεί τώρα ο Μουσταφά του Σύριζα!» [Βίντεο]
Θερμό επεισόδιο Κασιδιάρη στην απόρρητη Επιτροπή Άμυνας: «Να αποβληθεί τώρα ο Μουσταφά του Σύριζα!» [Βίντεο]

«Κόλαση» στη Βουλή με επίθεση Κασιδιάρη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά..επενέβη προς στιγμήν η φρουρά της βουλής.

Ένταση και διακοπή στην απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας προκλήθηκε σήμερα, κατόπιν παρεμβάσεως της Χρυσής Αυγής. Παρόντος του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου είχε προγραμματιστεί συζήτηση σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε πρόσθετη ενημέρωση από τον Κοτζιά για τους 2 Έλληνες Στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο. Hλίας Κασιδιάρης: «Με έκπληξη είδαμε να εμφανίζεται και να συμμετέχει στην εν λόγω συνεδρίαση ο βουλευτής του Σύριζα Μουσταφά, που σύμφωνα με αδιάψευστες δηλώσεις του Ερντογάν... είναι δικός του!»

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, φωνάζοντας απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά ώστε να μη διαρρεύσουν κρίσιμα κρατικά μυστικά στην τουρκία. Οπως αναφέρθηκε σχετικά, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά επικαλούμενος τις γνωστές δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές δικούς της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!» έλεγε και αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, και Ποτάμι, που θέλησαν να υπερασπιστούν τον βουλευτή Ξάνθης.

Μάλιστα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος κατήγγειλε τον Κασιδιάρη πως «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας». Οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, γεγονός το οποίο «κινητοποίησε» προς στιγμήν τα στελέχη της φρουράς του Κοινοβουλίου που βρίσκονταν περιμετρικά και εξωτερικών των εισόδων της αίθουσας: τις άνοιξαν για να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν.

Τελικώς, τα πνεύματα ηρέμησαν στο εσωτερικό της αίθουσας, και μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή υπήρξε μια σύντομη τοποθέτηση ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης, για να ακολουθήσουν δύο κύκλοι ομιλιών από βουλευτές και, φυσικά, η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία, το Αιγαίο, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, η ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα όπως το «Σκοπιανό» αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει νέα συνεδρίαση για συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Δείτε το βιντεο με τις δηλώσεις του Hλία Κασιδιάρη

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications