29 Μαρ 2018

Να σταματήσει το «βάρβαρο» έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού, λέει ο Μίκης Θεοδωράκης

Να σταματήσει το «βάρβαρο» έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού, λέει ο Μίκης Θεοδωράκης

«Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι!»λέει υποκριτικά - Πώς αναφέρεται στους ζωόφιλους ο κομμουνιστής που τον έβαλαν να μιλήσει στο συλλαλητήριο της Μακεδονίας,λες και δεν υπήρχαν άλλοι να μιλήσουν! τιμημένος λέει με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν ! κομμουνιστής και με υπογραφή δηλαδή! έπρεπε να είχαν καλέσει και τον Μανώλη Γλέζο να μιλήσει να παριστάνει τον πατριώτη και να σηκώνει την κομμουνιστική γροθιά μίσους και βίας, και να λέει τα γνωστά παραμυθία οτι κατέβασε την ήδη κατεβασμένη σημαία,εντωμεταξύ οι κομμουνιστές απο τότε ηταν προδότες ΚΑΙ στο θέμα Μακεδονίας ο συριζα κάνει αυτο που έλεγαν οι κομμουνιστές απο τότε!

protothema Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στέλνει το δικό του μήνυμα, «πατώντας» πάνω στο επίκαιρο θέμα του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα, το οποίο αποσύρθηκε έπειτα από έντονες αντιδράσεις, αλλά και στο περιστατικό με τους φαντάρους που κακοποίησαν βάναυσα έναν σκύλο στην Κόνιτσα.

Με «πύρινη γλώσσα» στοχοποιεί τον άνθρωπο και την Πολιτεία που παραμένει ανεπαρκής απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει ως βάρβαρο έθιμο το σούβλισμα του αρνιού «που θα έπρεπε να έχει εκλείψει προ πολλού», ενώ αναφέρεται και στους αφανείς ζωόφιλους που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους και από το υστέρημά τους κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαλειφθεί η κακοποίησή τους.

«Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι. Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι!», καταλήγει το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ολόκληρο το κείμενο

«Πλησιάζει και πάλι το Πάσχα. Πλησιάζουν οι μέρες της αθρόας σφαγής αθώων ζώων χάριν ενός βάρβαρου «εθίμου» που θα έπρεπε να έχει προ πολλού εκλείψει. Βεβαίως αυτή είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος. Κάθε μέρα διαβάζουμε όλο και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων, περιστατικά φριχτά που «λογικά» δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους.

Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας; Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη! Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής έως εντελώς απούσα. Ενώ θα ΄πρεπε να είναι παρούσα όχι μόνο κατασταλτικά αλλά πρώτα απ’ όλα παρέχοντας την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ από την νηπιακή ακόμα ηλικία. Αν βεβαίως θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε κάποτε οριστικά από αυτή την «εθνική μας ντροπή».

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει όπως πάντα στον «πατριωτισμό των Ελλήνων». Στους αφανείς ζωόφιλους που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους και από το υστέρημά τους κάνουν ό,τι μπορούν. Και φυσικά κανείς υπεύθυνος δεν μιλά για τα σφαγεία (που ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα), για τα πειράματα, για την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος σε όλο το περιβάλλον του.

Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι. Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι!»

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Να σταματήσει το «βάρβαρο» έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού, λέει ο Μίκης Θεοδωράκης
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: