Ο Ιβάν αποκαλύπτει: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μου κόστισε 150 εκατ. ευρώ
Ο Ιβάν αποκαλύπτει: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μου κόστισε 150 εκατ. ευρώ

Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του parapolitika.gr, αναφορικά με τα παράπονα που διατυπώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τους κυβερνώντες. «Αν μιλήσω θα κάψω Τσίπρα, Καμμένο και Παππά…» φέρεται είπε το βράδυ της Κυριακής, όταν πληροφορήθηκε ότι αναζητείται από την ελληνική αστυνομία.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ήταν και παραμένει οργισμένος, βλέποντας την προσπάθεια που καταβάλουν κυρίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τον ίδιο. Απεναντίας, δείχνει ικανοποιημένος από την στάση που έχει κρατήσει ο υπουργός Άμυνας και στενός φίλος του, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος, στηρίζει δια της σιωπής του, τον ομογενή επιχειρηματία.  

Πάντως, όσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις τελευταίες ώρες με τον Ιβάν Σαββίδης, μεταφέρουν μια εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι αδειάστηκε από την μία στιγμή στην άλλη προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή την στάση που κρατά εσχάτως απέναντί του, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι συνομιλητές του υπουργοί Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον ομογενή επιχειρηματία, επισημαίνουν ότι «από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, έχει «ματώσει» οικονομικά για να στηρίξει την συγκεκριμένη προσπάθεια».

Πλέον οι συνεργάτες του κ. Σαββίδη, άρχισαν να μιλούν με νούμερα, υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξοδέψει περισσότερα από 50 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ – συμπεριλαμβάνοντας και τα χρήματα που δαπανήθηκαν προκειμένου να κερδηθεί η ΕΠΟ- , πάνω από 6 εκ. ευρώ έχει ξοδέψει στον εκδοτικό εγχείρημα του «Έθνους», στο οποίο μπήκε κατόπιν προτροπής του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά, κατέβαλε περίπου 5 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει το 19,7% των μετοχών που κατείχε ο «Πήγασος» του Μπόμπολα στο Mega, κατέβαλε περίπου 12 εκ. ευρώ στον Φίλιππο Βρυώνη για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», στην οποία ενεπλάκησαν και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και τέλος συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καταβάλλοντας 3,5 εκ. ευρώ.

Αν στα παραπάνω υπολογιστούν  και οι ζημιές που έχει υποστεί στην ΣΕΚΑΠ και στις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τότε το ποσόν των 150 εκ. ευρώ, ενδεχόμενος να φαντάζει και μικρό. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης, «χρεώνει» εξολοκλήρου στους Τσίπρα, Καμμένο και Παππά, την εμπλοκή του, κυρίως στα Media, η οποία εκτός από την τεράστια οικονομική ζημιά, τον έφερε αντιμέτωπο με την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

parapolitika.gr

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

...εσυ που τα εβρες αυτα τα εκατομμυρια,στα ορυχια της σιβηριας...!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications