Συναγερμός στη Γαλλία: Εκτέλεσαν Αζέρο δημοσιογράφο που ερευνούσε το παράνομο εμπόριο οργάνων
Συναγερμός στη Γαλλία: Εκτέλεσαν Αζέρο δημοσιογράφο που ερευνούσε το παράνομο εμπόριο οργάνων

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η σύζυγός του η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα - Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Τουλούζη .... Ένας δημοσιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν και η σύζυγός του έγιναν στόχος ενόπλων στην περιοχή Colomiers κοντά στη Τουλούζη της Γαλλίας ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους. Η γυναίκα έχασε την ζωή της ενώ ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος, την ώρα που το ζευγάρι επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δέχτηκε από αγνώστους επτά σφαίρες. Η γυναίκα δεν τα κατάφερε, ενώ ο δημοσιογράφος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας δεχτεί σφαίρες στην πλάτη.

Ο δημοσιογράφος ονομάζεται Rahim Namazov και είναι 39 ετών και η σύζυγός του ονομάζεται Aida.
Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, ο άνδρας ήταν διοικητικός βοηθός στο Δημαρχείο της Τουλούζης. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά, εκ των οποίων δύο ήταν φοιτητές στο Colomiers.

Ο Ραχίμ Ναμαζόφ είχε απειληθεί με θάνατο στην πατρίδα του, το Αζερμπαϊτζάν, και μάλιστα φυλακίστηκε. Ήταν ύποπτος για τρομοκρατία, εκδιώχθηκε από το Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα με αυταρχικό καθεστώς. Είχε καταφύγει στην Τουλούζη από το 2010.

Σύμφωνα με μια Αρμενική ΜΚΟ, ο δημοσιογράφος διεξήγαγε έρευνα για τη "μαφία οργάνων". Είχε δει άψυχα σώματα στρατιωτών από τα οποία οι έμποροι οργάνων είχαν πάρει καρδιές, νεφροούς και πνεύμονες. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε κυνηγηθεί από το καθεστώς του Μπακού.

"Στο Αζερμπαϊτζάν, δημοσιογράφοι δολοφονούνται ή φυλακίζονται", είπε όταν έφτασε στη Γαλλία με προσωρινή άδεια παραμονής.
Ο Ραχίμ Ναμαζόφ δεν ήταν ο μόνος δημοσιογράφος του Αζρμπαϊτζάν, θύμα της καταστολής της κυβέρνησης του Μπακού. Το 2010, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε για παράδειγμα, τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσουν την Eynulla Fatullayev, δημοσιογράφο, η οποία φυλακίστηκε για ψευδείς κατηγορίες τρομοκρατίας.

Είχε κάνει το λάθος να αμφισβητήσει τον επίσημο αριθμό των νεκρών από τη σφαγή Αζέρων αμάχων στην πόλη της Χόγιαλι το 1992, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications