Φαρμακευτική κάνναβη: Άλλη μια μπίζνα του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην νομιμοποίηση των ναρκωτικών
Φαρμακευτική κάνναβη: Άλλη μια μπίζνα του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Το ετερόκλητο και ανομοιογενές συγκυβερνητικό μόρφωμα έχει διαπράξει πλήθος πολιτικών και οικονομικών αστοχιών, κοινωνικών «εγκλημάτων» και αναμφιβόλως έχει διολισθήσει σε τεράστια ατοπήματα κοινωνικού περιεχομένου. Μόνο σε ένα ζήτημα δεν δύναται κανείς να τους αμφισβητήσει: Για τον υπερβάλλοντα ζήλο και την συνέπειά τους στην εκπλήρωση των παρωχημένων και παρακμιακών τους εμμονών και στην εξυπηρέτηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων.

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, κατετέθη το προαναγγελθέν σχέδιο νόμου για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Πρόκειται για άλλη μια αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση, εκπορευόμενη βεβαίως από το διεθνιστικό, αριστερίστικο και έμπλεο «ελευθεριακών» τάσεων, αφήγημα του αποστεωμένου ιδεολογήματος του πολιτιστικού μαρξισμού. Βιώνουμε έτσι τις συνέπειες της φθοροποιού ανεξέλεγκτης δράσεως του ξενοκίνητου (ροζ) μπολσεβικισμού και του ισοπεδωτικού νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι όρισαν τον… εντριβή Καρανίκα ως «μεσάζοντα» και σύνδεσμο ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και αγρότες! Μάλλον έτσι εκλαμβάνουν οι αρουραίοι του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη ενισχύσεως του πρωτογενούς τομέα και τονώσεως της εθνικής παραγωγής. Ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία τον… ρόλο του επικεφαλής σε ένα επενδυτικό εγχείρημα συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ που αφορά  την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια λοιπόν στον απόηχο των κατατεθέντων και ψηφισθέντων νομοσχεδίων περί διευρύνσεως, διευκoλύνσεως και υπεραπλουστεύσεως της αλλαγής φύλου και περί συμφώνου συμβιώσεως,  τώρα εισάγουν  σχέδιο νόμου το οποίο νομιμοποιεί στην ουσία στην κοινή αντίληψη και συνείδηση την κάνναβη, κοινώς χασίς. Το γεγονός αυτό δεν είναι διόλου ασήμαντο και πιστώνεται στα αρνητικά βεβαίως του συγκυβερνητικού συμφύρματος, το οποίο επιχειρεί ακαθέκτως, με θρησκευτική ευλάβεια στις νοσηρές «μόδες» της νέας παγκοσμιοποιητικής θεωρήσεως, να χαλαρώσει και άλλο τα ήθη της κοινωνίας. Ως Χρυσή Αυγή έχουμε τεράστιες επιφυλάξεις ως προς τις λεγόμενες «θεραπευτικές» και «φαρμακευτικές» ιδιότητες της κάνναβης, το οποίο έχει γίνει «σημαία» των ανερμάτιστων και έμφορτων ιδεοληπτικών εμμονών εκπροσώπων της παρακμής και του εκφυλισμού. Το κατά πόσο «οι  σύγχρονες» μελέτες αποδέχονται τις θεραπευτικές ιδιότητες τις κάνναβης θα φανεί στην πορεία από σοβαρές εμπεριστατωμένες μελέτες και μέσα από το πρίσμα της συνολικής αξιολογήσεως των διεξαγόμενων ιατρικών ερευνών. Το ότι ίσως αποφέρει κάποια θετικά αποτελέσματα, αυτό σε καμία περίπτωση δε σηματοδοτεί την ανάγκη της θεσμοθετήσεως της ελεύθερης προσβάσεως των ασθενών σε προϊόντα της κάνναβης… Και ένας φοιτητής της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής γνωρίζει ότι ένα προϊόν ή έστω ένα «φάρμακο» - με την ευρεία εννοιολογική διάσταση της λέξεως - δεν είναι μόνο καλό ή κακό, υγιές ή επιβλαβές. Σε κάποια ζητήματα δύναται να επιφέρει κάποια θετικά αποτελέσματα, σε κάποια άλλα όχι. Εκεί κρίνονται λοιπόν και οι «θεραπευτικές ιδιότητες» της κάνναβης. Προφανώς υφίστανται και οι παρενέργειες.

Ας δούμε όμως  τι λένε οι ειδικοί για τη σκοτεινή όψη της κάνναβης, ειδικά για τους νέους. Ειδικοί που μίλησαν για το θέμα σε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων προειδοποιούν για την ισχυρή επίδραση των σημερινών ποικιλιών κάνναβης και για τις σοβαρές επιπτώσεις σε νεαρούς χρήστες. Η χρήση της κάνναβης είναι αρρήκτως συνυφασμένη με πολλές μορφές διαταραχών. Τα αισθήματα φόβου, στρες και άλλες εκδηλώσεις δεν παρατηρούνται μόνο κατά την επήρεια της ουσίας, αλλά μπορεί να είναι και όψιμη συνέπεια μετά από φάση συχνής χρήσης, επισημαίνει ο ψυχίατρος Μπέχντολφ. Περίπου το 80% όσων απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στην  Κλινική «Vivantes», στην πτέρυγα Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας με συμπτώματα ψυχωσικών διαταραχών ήταν χρήστες ινδικής κάνναβης.

Ψυχίατροι και ειδικοί επισημαίνουν επίσης και άλλα προβλήματα που δημιουργεί η κάνναβη, όπως και πιθανότητα όψιμης εκδηλώσεως διαταραχών. Επίσης στο πεδίο των προβλημάτων προστίθενται η έλλειψη συγκεντρώσεως, συχνές ψυχολογικές μεταστροφές, διαταραχές φόβου και κατάθλιψη. Η εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών γίνεται εντονότερη και αυτά επιτείνονται, σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, για τα άτομα που ξεκινούν τη χρήση από τα 15-16… Συνεπώς, η ψύχωση περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σοβαρών ψυχικών διαταραχών που προκαλούν τις ακόλουθες σοβαρές ανεπάρκειες: Α) Δυσκολίες στην ικανότητα διαυγούς και οργανωμένης σκέψης β) Αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, γ) Διαταραχές στη συναισθηματική έκφραση, δ) Δυσκολίες στην επικοινωνία, ε) Προβλήματα συμπεριφοράς, στ) Αδυναμία πραγματοποίησης των καθημερινών δραστηριοτήτων. Το Σχέδιο Νόμου επιτρέπει δηλαδή την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης.

Ίσως για κάποιες περιπτώσεις αναγνωρίζονται οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης. Όμως αυτά τα γεγονότα «εκτίθενται» εμπειρικώς και μόνο, τα συναχθέντα συμπεράσματα είναι επισφαλή και επ’ ουδενί δεν στοιχειοθετείται λόγος πλήρους προσβάσεως στην κάνναβη από τους ενδιαφερομένους. Η θεραπευτική δράση, το εκχύλισμα κάνναβης και οι δραστικές ουσίες που περιέχονται στην κάνναβη, όπως τα κανναβινοειδή, η κανναβινόλη κ.ά. ΔΕΝ είναι πιστοποιημένα, ούτε επαρκώς ιατρικώς επιβεβαιωμένα. Υφίστανται περιπτώσεις και μαρτυρίες ανά την υφήλιο πράγματι για κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά επισήμως δεν έχει αποφανθεί η ιατρική κοινότητα. Το βήμα να αλλάξει κατηγορία η κάνναβη και η ρητίνη της κάνναβης και από τον πίνακα με τα παράνομα ναρκωτικά να μετακινηθεί στον πίνακα Β είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και οδηγεί την κοινωνία σε άγνωστες ατραπούς.

Η αντίθεσή μας στο παρόν νομοσχέδιο ερείδεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος ανελύθη και συνοπτικώς αναφέρουμε ότι οι «θεραπευτικές» ιδιότητες αναφέρονται εμπειρικώς δίχως σοβαρές διεθνείς πιστοποιήσεις, ενώ η παγκόσμια ιατρική κοινότητα διατηρεί επιφυλάξεις. Πρόκειται για ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η «αποδέσμευση» αυτή και η «απελευθέρωση» που επίκειται στην ευκολία προμήθειας (φαρμακευτικής) κάνναβης είναι ότι οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια και έτσι ανοίγει ο δρόμος της πλήρους νομιμοποιήσεώς της. Τα παραφερνάλια δηλαδή της φαρμακευτικής κάνναβης, είναι ότι εκτός της φαρμακευτικής χρήσεως, θα παραχωρείται ελευθέρως προς οιονδήποτε. Κύρια θύματα θα είναι οι ευεπίφοροι σε εξαρτησιογόνες ουσίες και διάφοροι επιρρεπείς νέοι σε αυτοκαταστροφικές τάσεις οι οποίοι χωρίς να έχουν την απαραίτητη αντιληπτική ικανότητα θα κατορθώνουν να καταναλώνουν με ιδιαίτερη ευκολία, κάνναβη. Τα όρια δε της φαρμακευτικής χρήσεως και της απλής χρήσεως λόγω εξαρτήσεως θα καθίστανται δυσδιάκριτα. Επικαλούμενοι την ανάγκη χρήσεως της κάνναβης για σοβαρούς λόγους υγείας, η χρήση θα διευρυνθεί, θα εδραιωθεί και εντέλει θα επεκταθεί.

Επιπροσθέτως θεμελιώνεται εξαίρεση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να παράγουν κάνναβη με «σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης για την προμήθεια με αυτά του κρατικού μονοπωλίου και τα διάθεσή τους σε ασθενείς…»! Διαπιστώνει εδώ κανείς ότι παρασκευάζεται σχέδιο «βιομηχανίας» παραγωγής κάνναβης, την οποία παραγωγή φυσικά θα αναλάβουν διάφοροι επιτήδειοι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες παραφυάδες του, όπως ιδιωτικοί φορείς ή και φυσικά πρόσωπα! Αδιανόητο. Οι Συριζα- Ανελ λοιπόν ανάγουν το πελατειακό κράτος, το νεποτισμό και τις εκδουλεύσεις σε άλλο επίπεδο. Σηματοδοτείται έτσι μια νέα εποχή εξυπηρετήσεως επιχειρηματικών συμφερόντων και προαγωγής ιδιοτελών σκοπών στο πλαίσιο της παραγωγής «φαρμακευτικής κάνναβης».

Το θέμα λοιπόν είναι να αρπάξουν από όπου μπορούν. Ακόμη και στο θέμα της «φαρμακευτικής κάνναβης». Έτσι η παραγωγή της «Cannabis Sativa L» περιεκτικότητας  σε τετραϋδροκανναβιννόλη (THC) άνω του 0,2% διέρχεται άμεσα από τη σφαίρα επιρροής των επιχειρηματικών κύκλων που συνδέονται άμεσα με τους κρατικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας τον στην ουσία «διαχειριστή» της παραγωγικής δραστηριότητας «φαρμακευτικής κάνναβης».

Συμπερασματικώς η «φαρμακευτική κάνναβη» τίθεται προσχηματικώς, αφενός για να εκπληρωθούν από τη μια οι παρακμιακές ονειρώξεις της αριστερίστικης θεωρητικολογίας και αφετέρου για να υλοποιηθούν ιδιοτελή συμφέροντα και να προαχθούν επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία φυσικά άπτονται αυτής της, συριζαίϊκης εμπνεύσεως, αρτισύστατης μορφής παραγωγής «φαρμακευτικής κάνναβης»… Ενάντια στην προώθηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, προοπτικών και της κονόμας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει και καταψηφίζει. Η εθνικιστική κοσμοθέαση αντιμάχεται κάθε είδους εξάρτηση και απέχει παρασάγγας από τέτοια πρότυπα παρακμής και κοινωνικής σήψεως.

Γεώργιος Σύρος xryshaygh

Post A Comment:

1 comment

Luanείπε...

Ένα μέρη συμφωνώ με το άρθρο στο ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλο οικονομικό κ κοινωνικό όφελος από αυτή την ιστορία είτε αμμεσα είτε σε διάρκεια χρόνου,το οικονομικό όφελος πάνω κάτω το ξέρουμε,τώρα με το κοινωνικό όφελος που είναι κ ο λόγος που θέλω να σχολιάσω.
φυσικά ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ λέγανε κ έτσι είναι (ακόμα κ η άθληση σε υπερβολικό βαθμό διμιουργει σοβαρά σωματικά προβλήματα ) έτσι από ότι καταλαβαίνω η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι οι πολίτες θα έχουν πολύ ποιο εύκολα πρόσβαση στην καναββη κ με αποτέλεσμα κ την μη ελεγχόμενη κ υπερβολική χρήση του με αποτέλεσμα μαστουρωμένοι πολίτες ποιο εύκολα ελεγχόμενοι,με αυτό που δεν συμφωνώ σε αυτό το άρθρο είναι ότι περιγράφουν την κάνναβης σαν ένα είδος ναρκωτικό- φάρμακο -φυτό όπως θέλετε πείτε το να είναι το ποιο δολοφονικό κ καταστροφικό που υπάρχει (αν ρίξετε μια μάτια στο τι συνταγογράφουν οι ψυχίατροι στους ασθενείς τους θα πάθετε πλάκα,φάρμακα που σε αφήνουν φυτό .
Αναφερόμενος στο άρθρο ότι η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν αναγνωρίζει την κάνναβη σαν φάρμακο η ότι δεν την συνιστά με συγχωρείτε για την φράση (χέστηκε η φοράδα στο αλώνι) βλέπουμε τι γίνετε με τα εμβόλια κ τα φάρμακα που βάζουν στην αγορά μιλάμε για αφάνησει πληθυσμών.
Πιστεύω ότι η σωστή καλλιέργεια της καναββης με φυσικό πάντα τρόπο κ όχι με παρασκευασμένα φάρμακα κ με πολύ ελεγχόμενη κ σωστή χρήση προσφέρει στιγμές ξεχνιασιας κ χαλάρωσης .
Την καλή μου μέρα να έχετε

ο αναγνωστης σας,Luan



Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications