3 Μαρ 2018

Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ανθρώπινα οστά 7.000 χρόνων στη Φλόριντα (βίντεο)

Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ανθρώπινα οστά 7.000 χρόνων στη Φλόριντα (βίντεο)

Πολύ σημαντική ανακάλυψη στη Φλόριντα των ΗΠΑ αφού ένας ερασιτέχνης δύτης βρήκε… ανθρώπινα οστά, τα οποία, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, ανήκαν σε ανθρώπους που έζησαν πριν από 7.000 χρόνια!

Ο ερασιτέχνης δύτης βούτηξε στην περιοχή Manasota Key, στον Κόλπο του Μεξικού, πριν από περίπου δύο χρόνια, δηλαδή το 2016. Όταν παρουσίασε τα ευρήματά του στις αμερικανικές αρχές, αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Οι έρευνες που έγιναν στο σημείο, ώθησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι τότε κάτοικοι της περιοχής, πριν από 7.000 χρόνια, ήτοι το 5.000 π.Χ., χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να εναποθέτουν τα νεκρά μέλη της κοινωνίας τους.

Εκτιμούν μάλιστα, ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα η θάλασσα, ήταν ξηρά και ότι ήταν ένα κανονικό νεκροταφείο και δεν πετούσαν τους νεκρούς στη θάλασσα.

Από τότε, πιστεύεται ότι έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας, τόσο, ώστε να καλύψει ένα τεράστιο κομμάτι γης. Στο νεκροταφείο, εκτός από ανθρώπινα οστά, βρέθηκαν ξύλινα εργαλεία και συνοδευτικά, καθώς και ίνες από υφάσματα, προφανώς από ρούχα.

Το νεκροταφείο βρέθηκε στα 275 μέτρα από την ακτή και καταλάμβανε χώρο περίπου 750 τετραγωνικών μέτρων. Το «βυθισμένο» νεκροταφείο της Φλόριντα είναι το τρίτο που εντοπίζεται, μετά τα αντίστοιχα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στη Δανία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ανθρώπινα οστά 7.000 χρόνων στη Φλόριντα (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications