16 Μαρ 2018

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για ΔΗΘΕΝ «δημόσια υποκίνηση βίας» κατά των ομοφυλοφίλων [Βίντεο]

 Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για ΔΗΘΕΝ  «δημόσια υποκίνηση βίας» κατά των ομοφυλοφίλων [Βίντεο]

"Κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ" είπε στην απολογία του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας που πριν τρία χρόνια είχε γράψει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τους ομοφυλόφιλους πως είναι "εκτρώματα της φύσης".

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε την μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes, ο μητροπολίτης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος". Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν "τους ξεφτυλισμένους", αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους "εκτρώματα της φύσης".

Όπως αναφέρει το avmag που παρακολούθησε τη διαδικασία, ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού ομοφυλόφιλου, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, αλλά κυρίως για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Νωρίτερα ένταση επικράτησε  έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη κι έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η μήνυση κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, για το άρθρο μίσους του κατά των ομοφυλόφιλων.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων βρέθηκε επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

Στους μάρτυρες υπεράσπισης και οι δύο Δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλόφιλοι που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Στο πλευρό των μαρτύρων κατηγορίας, βρέθηκε ο γνωστός συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος.
Ο μητροπολίτης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κήρυγμα του υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.» είπε χαρακτηριστικά.

Η έδρα φαίνεται πως δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές… dailythess.gr ΥΓ το "πολίτες" που λέει στο βίντεο έχει πλάκα! αντί να πει οτι μιάσματα μαζεύτηκαν και έκαναν φθορά ξένης περιουσίας άλλη μια φορά χωρίς καμιά σύλληψη!!!

ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ MONO ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
Μονό για φίλους της σελίδας που έχουν πρόσβαση,εναλλάχτηκα ζητήστε τους κωδικούς απο την σελίδα μας facebook και θα δοθεί μονο σε φίλους της σελίδας μας (αυτο γίνεται για μην βλέπουν τα μιάσματα που παριστάνουν τους φυσιολογικούς τι γράφουμε)
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για ΔΗΘΕΝ «δημόσια υποκίνηση βίας» κατά των ομοφυλοφίλων [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: