Ανθελληνική προπαγάνδα στην Τουρκία: «Οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες εναντίον μας»!
Ανθελληνική προπαγάνδα στην Τουρκία: «Οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες εναντίον μας»!

Του Άρη Δημόπουλου
Ανθελληνική προπαγάνδα στην Τουρκία – Καταγγελίες που πηγάζουν μάλλον από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, επικαλούμενες μία «κακή Ελλάδα» στο Αιγαίο. Ο λόγος για τον Αλί Τουρκσέν, έναν από τους πρωταγωνιστές της κρίσης των Ιμίων το 1996 που σήμερα είναι εχθρός του Ερντογάν και υποψήφιος βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλό Κόμμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα αυτό έχει στις τάξεις του ακόμη και ορισμένα στελέχη των Γκρίζων Λύκων, μία από τις πλέον ανθελληνικές ομάδες στην Τουρκία.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «BOXER», μας μεταφέρει το κλίμα της καλά συντηρημένης τουρκικής προπαγάνδας στην γειτονική χώρα.

Σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας «τι κάνεις εκεί;»

Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα».
Σε αυτό το σημείο ο Τουρκσέν μας εισάγει στο «ζουμί» της τουρκικής προπαγάνδας. Στο ότι δηλαδή οι Έλληνες είναι εκείνοι που διεκδικούν όλο και περισσότερα σε ένα αρχιπέλαγος που -υποτίθεται- πως τους ανήκει παράνομα.
Αυτή είναι και η βάση της τουρκικής προπαγάνδας για το Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα τα Ίμια.

Οι…φαντασιώσεις του πρώην Τούρκου στρατιωτικού ωστόσο δεν έχουν τέλος:
«Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας.

Σε λίγο δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο»!

Μιλάει για….ελληνική «κατοχή» τουλάχιστον 18 νησιών και βραχονησίδων, πράγμα το οποίο υποστηρίζουν στην Τουρκία τόσο η κυβέρνηση όσο και η κεμαλιστική αντιπολίτευση!

Επί της ουσίας ο πρώην στρατιωτικός και νυν υποψήφιος με το εθνικιστικό κόμμα της Τουρκίας, μας περιέγραψε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που γίνονται στην πραγματικότητα απ’άκρη σ’άκρη του Αιγαίου.

Δυστυχώς οι απόψεις του δεν είναι και πολύ μακριά από τις απόψεις που προπαγανδίζει η κυβέρνηση Ερντογάν στην Άγκυρα, που όπως στην περίπτωση της Συρίας και των Κούρδων, έτσι και με την υποτιθέμενη απειλή των Ελλήνων, δεν θα διστάσει να φτάσει τα πράγματα στα άκρα.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications