8 Φεβ 2018

Νέο χαράτσι «φωτιά» για όσους έχουν απλήρωτες εισφορές ! θα φάει η μύγα κόκκαλο!

Νέο χαράτσι «φωτιά» για όσους έχουν απλήρωτες εισφορές !

Φασίστες = οι εθνικιστές στα Ιταλικά και έτσι δεν καταλαβαίνει κανένας οτι με αυτο τον όρο "φασίστες" ως κάτι κακό γίνεται στοχοποίηση όλων των μη κομμουνιστών,αυτο το ήξερες? δεν έχεις ιδέα ποσά δεν ξέρες! μην κοιτάς που δεν τα λέμε! ΥΓ αφού ειναι όλοι ίδιοι και ίσοι σύμφωνα με την πλήρως ελεγχόμενη "επιστήμη" γιατί δεν έχουν γίνει όλοι αριστεροι κομμουνιστές αφού την ίδια πλύση εγκεφάλου έχουν απο μικρά αλλα μονο οι μειωμένης νοημοσύνης που έχουν ως δεδομένα οτι τους λέει το σύστημα??οπώς και όλοι οι λαθρο γίνονται αριστεροι μονο?

Είδες λοιπόν οτι δεν ειναι όλοι ίδιοι και ίσοι? με επιστημονικά στοιχειά! (οχι τα δικά τους) το αστείο της υπόθεσης? βάζουν τους χρήσιμους ηλίθιους να αποκαλούν "χαζούς" όσους δεν ακολουθούν τους κομμουνιστές οι οποίοι ειναι "φυλή" και οχι "ιδεολογία"! ούτε αυτο το ήξερες? που σημειωτέων δεν υπάρχει ούτε ένας κομμουνιστής εφευρέτης ιστορικά ! οι μεγαλύτεροι εφευρέτες ηταν αντικομμουνιστές αντισημίτες "ναζι "(που έφεραν την τεχνολογική επανάσταση) αντικαπιταλιστές "φασίστες" αντιδημοκράτες!ακόμα και ο Σωκράτης "φαύλο πολίτευμα η δημοκρατία", κάτι θα ήξεραν όλοι αυτοί λοιπόν απο εσένα, που η γνώση σου περιορίζεται σε ότι σου έμαθαν αυτοι απο μικρο και όλα τα αλλα ειναι "θεωρίες συνωμοσίας" οπως αποκαλούν ενοχλητικές αλήθειες η σκέτο θεωρίες!! δείτε τι γίνεται δημοκρατικά παρακάτω απο το 1974 που πήραν την εξουσία συμμορίτες έως σήμερα στην Ελλαδα μην πάμε μακριά:

------------

Φόρος με καπέλο έως και 67,5% έρχεται στις δηλώσεις του 2018 για 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, αγρότες, μηχανικούς και δικηγόρους που είτε δεν έλαβαν είτε δεν πλήρωσαν ποτέ τις εισφορές του ΕΦΚΑ για το 2017.

Όσοι δεν έλαβαν όλες τις εισφορές από αμέλεια και αδυναμία του ΕΦΚΑ, όπως συνέβη με τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, θα επιβαρυνθούν με άδικο έξτρα φόρο διότι από το εισόδημα του 2017 που θα δηλώσουν το 2018 θα εκπέσουν μόνο τα ποσά εισφορών που κατέβαλαν για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

Δηλαδή εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος το ποσό εισφορών που αντιστοιχεί στο 26,95%, ενώ ο ΕΦΚΑ όφειλε να τους στείλει άλλο ένα 4% ως 11% εισφορών για εφάπαξ και επικουρικό το οποίο όμως επειδή δεν το έλαβαν και δεν το πλήρωσαν δεν θα εκπέσει του εισοδήματος με αποτέλεσμα να μην έχουν όλη τη έκπτωση εισφορών από το εισόδημα αλλά μόνο ένα τμήμα αυτών.

Διπλό σοκ
Το ποσό εισφορών που δεν εκπίπτει γιατί δεν στάλθηκε από τον ΕΦΚΑ θα τους στοιχίσει διπλά. Αφενός με επιπλέον φόρο γιατί οι συντελεστές φορολόγησης 22%, 29%, 37% ή 45% θα υπολογιστούν σε μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό που είχαν αν ο ΕΦΚΑ τους έστελνε όλες τις εισφορές που θα έπρεπε να καταβάλουν. Αφετέρου με διπλές εισφορές για το 2018, γιατί οι χρωστούμενες του 2017 (4% έως 11%) θα πληρωθούν το 2018 και μαζί με αυτές θα πληρώσουν και τις τρέχουσες εισφορές του έτους.

Τι θα συμβεί σε όσους δε μπόρεσαν να πληρώσουν
Έξτρα φόρο όμως θα πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που από δική τους αμέλεια ή αδυναμία δεν κατέβαλαν τις εισφορές του 2017. Από τη στιγμή που δεν τις πλήρωσαν δεν θα μπορούν να τις αφαιρέσουν από το εισόδημα που θα δηλώσουν το 2018, με αποτέλεσμα να φορολογηθούν με συντελεστές 22%-45% σε μεγαλύτερο εισόδημα λόγω απώλειας της δυνατότητας έκπτωσης εισφορών.

Τα ποσά εισφορών που δεν πλήρωσαν για το 2017 δεν σβήνονται αλλά θα βεβαιωθούν ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με πρόστιμο και θα πρέπει πλέον να καταβάλουν εντός του 2018 τόσο τις τρέχουσες όσο και τις ληξιπρόθεσμες εισφορές του 2017. Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν

Το έξτρα χαράτσι αφορά:
Περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες που ενώ όφειλαν δεν κατέβαλαν το 26,95% των εισφορών στον ΕΦΚΑ με δική τους ευθύνη. Η έξτρα επιβάρυνση ξεκινά από 443 ευρώ για εισοδήματα ως 7.000 ευρώ και φτάνει στις 3.205 ευρώ για εισοδήματα 35.000 ευρώ.

Περίπου 100.000 αγρότες που δεν κατέβαλαν τις οφειλόμενες εισφορές του 2017 (21,3% του εισοδήματος) και για τον λόγο αυτό δεν θα εκπέσουν του εισοδήματος που θα φορολογηθεί το 2018. Τα ποσά του επιπλέον φόρου που θα χρεωθούν με τις δηλώσεις του 2018 ξεκινούν από τα 172 ευρώ για εισοδήματα έως 7.033 ευρώ και φτάνει στα 1.697 ευρώ για εισοδήματα ως 49.000 ευρώ.

Παράλληλα οι απλήρωτες εισφορές του 2017 θα γίνουν απαιτητές μέσα στο 2018 και ο τρόπος που θα καταβληθούν θα εξαρτηθεί από το τι θα βγάλει ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων με τα εισοδήματα του 2016 αντί του 2015 που ήταν αρχικά.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Νέο χαράτσι «φωτιά» για όσους έχουν απλήρωτες εισφορές ! θα φάει η μύγα κόκκαλο!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: