Μετακίνηση πλατφόρμας πετρελαίου από τους Τούρκους- Διασχίζει τώρα το Αιγαίο – Δείτε Βίντεο και εικόνες
Μετακίνηση πλατφόρμας πετρελαίου από τους Τούρκους- Διασχίζει τώρα το Αιγαίο – Δείτε Βίντεο και εικόνες

Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στο Αιγαίο: Νωρίς σήμερα το πρωί «ακροβολισμένος» αναγνώστης του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μας έστειλε φωτογραφίες και βίντεο από την μετακίνηση πλατφόρμας πετρελαίου συνοδείας τουρκικής φρεγάτας και ρυμουλκών. Εκείνη τη χρονική στιγμή η πλατφόρμα πετρελαίου περνούσε «ξυστά» από τη Λέσβο.

Του Βασίλη Καπούλα

Οντως λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι οι Τούρκοι μετακίνησαν πλατφόρμα πετρελαίου.
Η πλατφόρμα μετακινήθηκε από το λιμάνι της Tuzla της Κωνσταντινούπολης προς το λιμάνι Aliağa της Σμύρνης συνοδευόμενο από μια τουρκική φρεγάτα και δύο ρυμουλκά.

Προσοχή, δεν πρόκειται για το τουρκικό γεωτρύπανο Deepsea Metro II αλλά για πλατφόρμα πετρελαίου.Πιθανότατα οι Τούρκοι θα την στείλουν στο Αιγαίο θέλοντας να δημιουργήσουν επεισόδιο και τετελεσμένο. Χαρακτηριστικό είναι πως έστησαν υπερπαραγωγή με βίντεο, φωτογραφίες κτλ.

Η πλατφόρμα πετρελαίου ονομάζεται «DEBORAH» και έχει σημαία Μπαχάμες.Εχει ύψος 88 μέτρα και μήκος 66 μέτρα…
Την πλατφόρμα την συνοδεύουν τα τουρκικά ρυμουλκά «Turkeli» και «Yumurtalık» που ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας των Ακτών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Άλμπαϊρακ, έκανε δηλώσεις την Τρίτη το μεσημέρι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει το κράτος της ΤΔΒΚ και τους πολίτες της.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δικαιώματα που εκπηγάζουν από το διεθνές δίκαιο». Ο Άλμπαϊρακ είχε πει επίσης ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα ακολουθήσει μια πιο «ενεργή» διπλωματική και πολιτική γραμμή στο πεδίο της ενέργειας.

Ο γαμπρός του Ερντογάν δήλωσε επιπροσθέτως ότι η χώρα του θα εντατικοποιήσει τις έρευνες και γεωτρήσεις κατά την επόμενη περίοδο.Ο κ. Άλμπαϊρακ, στο πλαίσιο των δηλώσεων του προβάλλει την άποψη ότι η Τουρκία δίνει αγώνα ανεξαρτησίας.
«Κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να διαμελίσουν την Τουρκία. Όπως ο τουρκικός στρατός, έτσι και η κυβέρνηση και ο τουρκικός λαός πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της χώρας», τόνισε

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε εντολή για έναρξη επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου».Το τουρκικό ναυτικό με την ναυτική «ασπίδα» στη Μεσόγειο απαγορεύει όλες τις κινήσεις πλοίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αποκαλούμενη περιοχή της Μεσογειακής ΑΟΖ.

«Η διασφάλιση της ασφάλειας των μεταφορών πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, αναγκάζει το τουρκικό ναυτικό να επιδείξει την παρουσία του για την αποτροπή κατά των πιθανών κινδύνων και απειλών στην παροχή και προώθηση των προσπαθειών θαλάσσιας ασφάλειας, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ», καταλήγει η ανακοίνωση .

pentapostagma.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications