Μακελειό Φλόριντα: «Δεν είμαι δειλός», δηλώνει ο αστυνομικός που... τα άκουσε από τον Τραμπ
Μακελειό Φλόριντα: «Δεν είμαι δειλός», δηλώνει ο αστυνομικός που... τα άκουσε από τον Τραμπ

«Ο Πίτερσον νόμιζε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονταν έξω από το σχολείο», υπογραμμίζει ο δικηγόρος του«Δεν είμαι δειλός», απαντά στον αμερικανό πρόεδρο ο βοηθός σερίφη, τον οποίο ο Τραμπ κακοχαρακτήρισε επειδή δεν επενέβη την ώρα της αιματοχυσίας στο σχολείο της Φλόριντα «Marjory Stoneman Douglas» με συνολικά 17 θύματα, την 14η Φεβρουαρίου.

«Προφανώς είναι αναληθές ότι εκείνη την ημέρα ο Σκοτ Πίτερσον», όπως αναφέρει ο δικηγόρος του,Τζόζεφ Ντιρούσο,«είναι δειλός».«Ο Πίτερσον νόμιζε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονταν έξω από το σχολείο,όπως επισήμανε ο δικηγόρος του. Αρχικά θεώρησε ότι άκουσε κάτι σαν κροτίδες. Μόνο όταν έτρεξε προς το σημείο όπου είχε ακουστεί ο θόρυβος, συνειδητοποίησε ότι ήταν πυροβολισμοί»,τόνισε ο Ντιρούσο.

Ο Πέτερσον ισχυρίζεται επίσης ότι ενημέρωσε το γραφείο του σερίφη όταν κατάλαβε πως πρόκειται για πυροβολισμούς,προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας η σχολική κοινότητα στην περιοχή.

Την 14η Φεβρουαρίου,όταν συνέβη η τραγωδία στο σχολείο, ο Πίτερσον, βοηθός σερίφη ήταν οπλισμένος και εντός των καθηκόντων του ήταν η επιτήρηση του σχολείου το οποίο βάφτηκε με αίμα. Ο ίδιος όμως δεν έσπευσε να αντιμετωπίσει τον νεαρό δράστη που άνοιξε πυρ, όπως υποστήριξε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ της Φλόριντα, Σκοτ Ίσραελ.

Ο Σκοτ Πίτερσον,παρέμεινε έξω από το κτήριο ενώ ακούγονταν τα πυρά που έριχνε ανενόχλητος ο δράστης.Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Πίτερσον καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο δεν έχει δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει το δίκτυο BBC.

«Αυτό που είδα ήταν ένας βοηθός σερίφη να φθάνει στη δυτική πλευρά του κτιρίου 12, να κάθεται εκεί. Δεν μπήκε ποτέ μέσα», δήλωσε ο σερίφης Ίσραελ.Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό διήρκεσε έξι λεπτά, ενώ ο Πίτερσον έφτασε στο σχολικό κτήριο 90 δευτερόλεπτα αφότου ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και μετά έμεινε έξω από το σχολείο για τέσσερα λεπτά. Ερωτηθείς για το τι θα έπρεπε να έχει κάνει ο βοηθός του,ο σερίφης Ίσραελ «τον άδειασε»: «Να πάει μέσα, να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο, να σκοτώσει τον δολοφόνο».Όπως επισήμανε ο σερίφης, ο Πίτερσον δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν εισέβαλε στο κτήριο. Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα το βίντεο και ίσως να μην το κάνει ποτέ, καθώς «εξαρτάται από την Δικαιοσύνη για το αν θα καταδικαστεί ο 19χρονος δράστης.

Ο σερίφης Ίσραελ πρόσθεσε ότι αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον βοηθό σερίφη, όμως αυτός πρόλαβε να παραιτηθεί.Επιπλέον, δύο ακόμη βοηθοί του σερίφη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δεν αντέδρασαν με τον προσήκοντα τρόπο σε πολλές καταγγελίες και παράπονα εναντίον του μακελάρη της Φλόριντα τα τελευταία 10 χρόνια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications