25 Φεβ 2018

Κομμένα κεφάλια και αποκρυφιστικά σύμβολα: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά με την επίδειξη μόδας του Gucci

Κομμένα κεφάλια και αποκρυφιστικά σύμβολα: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά με την επίδειξη μόδας του Gucci

Τα πράγματα ξέφυγαν στην εβδομάδα μόδας του Gucci στο Μιλάνο την Τετάρτη, όταν ο σχεδιαστής Alessandro Michele έβγαλε στο διάδρομο επίδειξης μοντέλα τα οποία κουβαλούσαν αντίγραφα των κεφαλιών τους, ενώ ο διάδρομος ήταν εξοπλισμένος σαν χειρουργείο.

Σύμφωνα με το Newsweek η συλλογή αυτή Gucci, που ονομάζεται “Cyborg“, είναι βασισμένη σε φεμινιστική θεωρία. Σύμφωνα με τη φεμινίστρια θεωρητική Donna Haraway, την οποία ο δημιουργός Alessandro Michele ανέφερε στις σημειώσεις του, οι γυναίκες είναι φυσικά “cyborgs” επειδή μια σύγχρονη γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να είναι ένα πράγμα, επειδή έχει τραβήξει σε πολλαπλές κατευθύνσεις και περιλαμβάνει πολλές επιρροές ταυτόχρονα.

Είναι ένας επαναπροσδιορισμός του “cyborg” ως συγχώνευση ιδεών και όχι συνδυασμό τεχνολογιών, και γι’ αυτό η επίδειξη ονομάστηκε “Cyborg”.

Όμως οι παράξενες ομοιότητες μεταξύ των μοντέλων και των ψεύτικων κεφαλών τους εκνεύρισαν πολλούς ανθρώπους στο Twitter και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Vogue, τα κεφάλια δημιουργήθηκαν σε μια συνεργασία μεταξύ του σχεδιαστή και ενός κατασκευαστή οπτικών και ειδικών εφέ που ονομάζεται Makinarium με έδρα τη Ρώμη.

Η εξαιρετικά ενοχλητική επίδειξη περιείχε και στοιχεία αποκρυφισμού καθώς μερικά μοντέλα είχαν κέρατα και τρίτα μάτια ενώ υπήρχαν φίδια καθώς και ένας μικρός δράκος.

offtherecord.net.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Κομμένα κεφάλια και αποκρυφιστικά σύμβολα: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά με την επίδειξη μόδας του Gucci
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications