18 Φεβ 2018

Τρόμος για το ηφαίστειο πλάτους έξι μιλίων - Ανακαλύφτηκε τεράστιος υποβρύχιος θόλος με λάβα

 Τρόμος για το ηφαίστειο πλάτους έξι μιλίων  - Ανακαλύφτηκε τεράστιος υποβρύχιος θόλος με λάβα

Οι επιστήμονες από διάφορες επιστημονικές ομάδες της Ιαπωνίας έκαναν μία τρομακτική ανακάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες που ερευνούν την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος ανακάλυψαν την ύπαρξη ενός υπερηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του νησιού Κιούσου, του νοτιότερου άκρου των ιαπωνικών νησιών.

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του υπερ-ηφαιστείου, το οποίο παραμένει ανενεργό εδώ κι περίπου 7.300 χρόνια, ενώ η ποσότητα της λάβας που εμπεριέχεται στο εσωτερικό του φτάνει τα 32 κυβικά χιλιόμετρα, ποσότητα ικανή σε περίπτωση έκρηξης να αφανίσει τα πάντα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τον κρατήρα.

Ο κρατήρας του υπερηφαιστείου μετρήθηκε στα 600 μέτρα βάθος και μήκος 10 χιλιομέτρων, και την πιθανότητα έκρηξης του μέσα στον επόμενο αιώνα.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η τελευταία έκρηξη του υπερηφαιστείου είχε προκαλέσει τον αφανισμό των πολιτισμών που είχαν αναπτυχθεί στην Ιαπωνία και σε όλη την περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού, τόσο εξαιτίας της λάβας και της έκρηξης αλλά κι εξαιτίας του τεράστιου τσουνάμι που προκλήθηκε.

Στο επερχόμενο ταξίδι τους τον Μάρτιο του 2018, οι ερευνητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν σεισμική αντανάκλαση και υποβρύχια ρομπότ για να διευκρινίσουν τη διαδικασία σχηματισμού της καλντέρας δύο επιπέδων που αποκαλύφθηκε σε προηγούμενες έρευνες.

Αντίστοιχες υπολογίζονται, πάντως, κι οι επιπτώσεις σε πιθανή μελλοντική έκρηξη, καθώς περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτεθούν στις ολέθριες συνέπειες της έκρηξης (τσουνάμι, σεισμοί, πυροκλαστικά κύματα, «ηφαιστειακός χειμώνας»), ενώ τα παλλιροϊκά κύματα μπορεί να φτάσουν ως τις αμερικανικές ακτές, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον κρατήρα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τρόμος για το ηφαίστειο πλάτους έξι μιλίων - Ανακαλύφτηκε τεράστιος υποβρύχιος θόλος με λάβα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications