20 Φεβ 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: F-16 κατέρριψαν χαρταετό με εντολή του Πάνου Καμμένου

ΕΚΤΑΚΤΟ: F-16 κατέρριψαν χαρταετό με εντολή του Πάνου Καμμένου

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας πάνω από το Αιγαίο, όταν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψαν χαρταετό που πετούσε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καστελόριζου και Τουρκίας.

Ο χαρταετός εντοπίστηκε στις 13.30 μ.μ. ως ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να απογειωθούν δύο F-16 για αναχαίτιση.

Αμέσως ενημερώθηκε και ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος έδωσε εντολή τα δύο αεροσκάφη να προχωρήσουν σε εμπλοκή. Πηγές του Πενταγώνου τονίζουν ότι η ατμόσφαιρα στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από ταβέρνα στην οποία βρισκόταν για να γιορτάσει τα Κούλουμα, ήταν ιδιαίτερα τεταμένη.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ζητούσε επιτακτικά ακόμα και κατάρριψη του εχθρικού αεροσκάφους, καθώς τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τα σχόλια της τουρκικής ηγεσίας εναντίον του αλλά και την εν γένει προκλητική στάση της Άγκυρας.

Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν κατά την προσέγγιση τους στην περιοχή τα μαχητικά ειδοποίησαν πώς πρόκειται για χαρταετό, τον οποίο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πετούσε ένας επτάχρονος με την οικογένεια του.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν αργότερα οι γονείς του παιδιού, από την ταχύτητα με την οποία έκαναν τις αναγνωριστικές υπερπτήσεις τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας ο χαρταετός παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και να πέσει στη θάλασσα λίγο αργότερα.

“Τρομάξαμε πολύ” είπαν οι γονείς του παιδιού μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους. “Πέρασαν τόσο κοντά που το ωστικό κύμα παρέσυρε τον χαρταετό σε λίγα δευτερόλεπτα. Ευτυχώς το παιδί άφησε αμέσως το σπάγκο γιατί τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, μπορεί να τον σήκωνε και να τον έπαιρνε μαζί του.”

tovatraxi.com

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


1σχόλια:

ΕΚΤΑΚΤΟ: F-16 κατέρριψαν χαρταετό με εντολή του Πάνου Καμμένου
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications