10 Φεβ 2018

Αποκαρδιωτικές εικόνες σε σχολεία του Ηρακλείου που καταψήφισε ΣΥΡΙΖΑ- Μαθητές αγοράζουν “βερεσέ” από το κυλικείο!!!

Αποκαρδιωτικές εικόνες σε σχολεία του Ηρακλείου που καταψήφισε ΣΥΡΙΖΑ- Μαθητές αγοράζουν “βερεσέ” από το κυλικείο!!!

Το να βλέπει κανείς έναν ενήλικα να αγοράζει με πίστωση από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, να ψάχνει στα σκουπίδια όταν το σκοτάδι πέφτει για να βρει κάτι να φάει, να τρέφεται με τα απολύτως απαραίτητα, αποτελεί μία εικόνα πραγματικά δυσάρεστη στις μέρες μας, που άλλοτε θα θύμιζε σκηνή από κάποια δραματική ταινία.

Το να βλέπεις όμως ένα παιδί να στερείται το κολατσιό του και να μην έχει χρήματα ούτε για ένα κουλούρι, αλλά αναγκάζεται να το ζητήσει από το κυλικείο του σχολείου του, γιατί πεινάει, τότε η εικόνα αυτή είναι αποκαρδιωτική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, για το πού πορευόμαστε και τι πρέπει να γίνει για να «αποδράσουμε» από τη φυλακή της ανέχειας.

Εκείνοι που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν τέτοιου είδους περιπτώσεις παιδιών είναι οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων, που όντας κι εκείνοι άνθρωποι και γονείς, δε στέκονται στη δραματική μείωση, που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στα έσοδα τους και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Χωρίς χαρτζιλίκι στο σχολείο
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου Σταύρος Οικονομάκης, απεικονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Στο σχολείο που διατηρώ το κυλικείο από τα 500 παιδιά που φοιτούν , μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι. Για να φτάσει ένας γονιός να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του, φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια. Είναι πραγματικό τραγικό!» τονίζει ο ίδιος.

Μαθητές Δημοτικού αγοράζουν «βερεσέ»
Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, αρκετά παιδιά σε σχολεία της πόλης, κυρίως μαθητές δημοτικού δεν έχουν χρήματα και αγοράζουν βερεσέ από το κυλικείο.

«Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, κυρίως στα δημοτικά σχολεία, δεν κρατούν χρήματα και αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο. Ζητούν να πάρουν κάτι και λένε στους συναδέλφους μου να τα γράψουν και θα τα πληρώσουν άλλη μέρα. Τις περισσότερες φορές όμως τα χρήματα δεν τα φέρνουν, γιατί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι που λειτουργούμε κυλικεία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις» προσθέτει ο Πρόεδρος των Μισθωτών Κυλικείων.

Πτώση στο τζίρο της τάξεως του 40%
Όπως αναφέρει ο κ. Οικονομάκης, παράλληλα ο τζίρος των κυλικείων έχει μειωθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η μείωση στους τζίρους των κυλικείων φτάνει περίπου στο 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάνω έξι χρόνια αυτή τη δουλειά και τις καλές εποχές που άκουγα από τους παλαιότερους, δεν τις έχω ζήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος. Από όλη τη σχολική χρονιά μόνο τις 180 ημέρες κάνουν μάθημα οι μαθητές, εξαιτίας εκδρομών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων που γίνονται, οι οποίες όμως δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα» επισημαίνει ο ίδιος.

Φήμες απο το υπερπέραν λένε οτι σε αυτο το νησί της Ελλάδας εκτός οτι έχει τα υψηλότερα ποσοστά αραβοελληνών έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με το πληθυσμό ανά νομούς σε κομμουνιστές εκ γενετής(!) γιαυτό το λόγο το Μάιο του 1941 επι βρετανική κατοχή το νησί, ακόμα και χωριάτες πολέμησαν με λυσσά τους Γερμανούς που ήθελαν μια δίοδο/έλεγχο στην μεσόγειο και προς της αφρικάνικη ήπειρο και τα εκεί πετρέλαια(λόγο του εμπάργκου οικονομικό αποκλεισμό που είχαν κηρύξει στον Χίτλερ ήδη απο αρχές του 1930),κατά παράβαση κάθε δίκαιο πόλεμου λοιπόν κατάσφαζαν ως άγρια θηρία Γερμανούς για λογαριασμό Βρετανών υπό την κάλυψη οτι ηταν απλοί χωριάτες και οχι στρατιώτες!με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν χιλιάδες Γερμανών προς έκπληξη του ελληνογερμάνου Βίλχελμ φον Κανάρις που νόμιζε οτι θα υποδέχονταν τους Γερμανούς ως ελευθερωτές απο την βρετανική κατοχή(που να ήξερε οτι ηταν γεμάτο κομμουνιστές το νησί),και δεν μας άφορα τι σας φύτεψαν στα σχολεία και τι σας έμαθαν οι κήρυκες του ψεύδους! το "αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα" στην πράξη λοιπόν!!!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αποκαρδιωτικές εικόνες σε σχολεία του Ηρακλείου που καταψήφισε ΣΥΡΙΖΑ- Μαθητές αγοράζουν “βερεσέ” από το κυλικείο!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: