11 Ιαν 2018

Οι Τουρκομογγόλοι Ουιγούροι επιτίθενται στον συριακό στρατό στην Ιντλίμπ

Οι Τουρκομογγόλοι Ουιγούροι επιτίθενται στον συριακό στρατό στην Ιντλίμπ

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP) κατά του συριακού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τρομοκράτες επιτίθενται στους στρατιώτες στα νοτιοανατολικά της επαρχίας με στόχο να αναγκάσουν τους κυβερνητικούς να εγκαταλείψουν ένα στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο.

Το TIP είναι ένα τζιχαντιστικό κόμμα προσκείμενο στην Αλ Κάιντα και τα μέλη του προέρχονται από τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας. Οι περισσότεροι άνδρες του TIP είναι Ουιγούροι, τουρκική φυλή της δυτικής Κίνας, από την επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι Ουιγούροι και οι άλλοι κεντροασιάτες Τούρκοι τζιχαντιστές είναι εγκαταστημένοι στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ, από την οποία έδιωξαν όλους τους Σύρους κατοίκους της και την εποίκισαν. Εδώ και μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές του TIP ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την προετοιμασία τους για την αντεπίθεση στον συριακό στρατό.

Στην αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι τουρκομογγόλοι ισχυρίζονται ότι «σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες» και ότι κατέστρεψαν ένα τανκ του στρατού.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι Τουρκομογγόλοι Ουιγούροι επιτίθενται στον συριακό στρατό στην Ιντλίμπ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: