Έρχεται η ταινία «Μικρόκοσμος» για να σας ‘ψυχαγωγήσει’ με κλιματική τρομοκρατική προπαγάνδα!
Έρχεται η ταινία «Μικρόκοσμος» για να σας ‘ψυχαγωγήσει’ με κλιματική τρομοκρατική προπαγάνδα!

Τον Οκτώβριο του 2017 “απολαύσαμε” το Geostorm. Το Γενάρη η “απόλαυση” κορυφώνεται (μην λέω μεγάλες κουβέντες, ίσως δούμε και χειρότερα) με το Downsizing, ελληνικός τίτλος, «Μικρόκοσμος»

Το Geostorm είχε κάτι από το παλιό Αrmaggeddon με τον Μπ. Γουίλις, με τη μόνη διαφορά ότι η απειλή αυτή τη φορά δεν ερχόταν από το πουθενά, αλλά από τον ίδιο τον “άνθρωπο”. Στο… κάποιο μέλλον, οι άνθρωποι έχουν φτιάξει και ξαποστείλει κει πάνω στον ουρανό πολλούς δορυφόρους για να “ελέγχουν” το παγκόσμιο κλίμα, ως “λύση” στην παγκόσμιο πρόβλημα που λέγεται Κλιματική Αλλαγή. Οι δορυφόροι που λειτουργούν ως τεχνητή νοημοσύνη τρελαίνονται κι αρχίζουν να επιτίθενται στη Γη.

Κακός χαμός, καταποντισμοί, τσουνάμι κλπ τελικά καταφέρουν και τους τιθασεύουν και το τελικό συμπέρασμα της ταινίας που βγαίνει και ως ηθικό δίδαγμα είναι… όοοχι να ακυρώσουμε αυτή την τεχνολογία, αλλά να υπάρχει μια παγκόσμια διακυβέρνηση κι έλεγχος του κλίματος για να μην ξανασυμβεί το κακό! Το πιάσατε; Άψογα! Γιατί και η Ρωσία και η Γερμανία και η Κίνα και η Αφρική θέλει το δορυφόρο της και να ελέγχει ο ένας τον άλλον στον ‘πόλεμο των άστρων’ που έχει ήδη ξεκινήσει, όχι στο σινεμά, αλλά εκεί πάνω!

Πάντως όλα αυτά δεν θα υπήρχαν και δεν θα γίνονταν αν δεν είχαμε Κλιματική Αλλαγή, σωστά;
Αλλά τώρα έρχεται το Downsizing με νέα πρόταση για την Κλιματική Αλλαγή. Ούτε δορυφόροι, ούτε ψάχνουμε γι’ άλλους πλανήτες. Εδώ όλοι μαζί μπορούμε φτάνει να… μικρύνουμε σε μέγεθος! Να συρρικνωθούμε λιγάκι, να… λίγο… να φτάσουμε τους 13 πόντους!

Έτσι, οι συρρικνωμένοι άνθρωποι θα ζούσαν σε μικρές πόλεις, θα τρέφονταν λιγότερο, θα έπιαναν λιγότερο χώρο, θα δημιουργούσαν λιγότερα σκουπίδια και γενικά η δική τους ζωή θα έκανε καλό στην ανθρωπότητα. Ο πρωταγωνιστής Πολ -του οποίου τον ρόλο παίζει ο αγαπημένος του ΟΗΕ, Ματ Ντέιμον- αποφασίζει να συρρικνωθεί μαζί με τη σύζυγό του προκειμένου να μειώσουν τα τεράστια έξοδα διαβίωσης που συνεπάγεται μια ζωή σε κανονικό μέγεθος. Μόνο που ακόμα και μια μικρότερη σε μέγεθος κοινωνία, δεν παύει να είναι μια κανονική κοινωνία με τα ίδια προβλήματα.

Να μην σας χαλάσουμε το τέλος, αν θέλετε να τη δείτε, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά, γιατί η Ανθρωπότητα “άργησε”. Αξίζει όμως να σημειώσουμε κάτι. Ο επιστήμονας που κατάφερε αυτό το φοβερό επίτευγμα, “τυγχάνει” να είναι Νορβηγός. Και η Νορβηγία “τυγχάνει” να έχει κι αυτή μια ισχυρή εγκατάσταση τύπου HAARP για να ιονίζει την ατμόσφαιρα. Επίσης η Νορβηγία “τυγχάνει” να είναι μια από τις λίγες χώρες που θέλουν να λιώσει η Αρκτική για να αρπάξουν τον πλούτο της. Επίσης το κακό τέλος του έργου “τυγχάνει” να έχει σχέση με το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

Θα μου πείτε τώρα…. ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι τι ασχολείσαι;
Λάθος. Ο σεναριογράφος δεν έβγαλε την ιδέα από τον ποπό του. Η ιδέα είναι ήδη βγαλμένη από τον ποπό της ελίτ που… μας έχει όλους χε@@μένους. Κι έχει ήδη πέσει σας πρόταση/λύση στο τραπέζι για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου υπερπληθυσμού. Να τροποποιηθούν γενετικά οι άνθρωποι ώστε να μικρύνουν σε μέγεθος:

Το έχω πει αρκετές φορές και το έγραψα χτες και στη Γάτα. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την παγκόσμια ελίτ έχουν κάποια μεταφυσική σχέση με τους δεινόσαυρους και γενικά τα τέρατα εκείνα που η ίδια η Φύση εκτόπισε από τον πλανήτη μας προκειμένου να αναπτυχθούν μικρότεροι και πιο πνευματικά εξελιγμένοι οργανισμοί. Οι σκατόψυχες τους είναι εδώ και ζητούν με κάθε τρόπο εκδίκηση. Αν δεν μπορούν με τρύπες σε χρονοχώρους να φέρουν πίσω τους πατεράδες τους ή να τους ζωντανέψουν κάνοντας χρήση ενός μικρού DNA, κοιμούνται κι ονειρεύονται ότι μπορούν να μας κάνουν εμάς κούτσικους, ώστε η μούρη τους να αποκτήσει και πάλι τη διαφορά σε μέγεθος που υπήρχε πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Τζιουράσικ παρκ. Να περπατάνε και να μας συνθλίβουν σαν μυρμήγκια. Αυτή την εικόνα έχουν για μας. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τους δώσετε και χρήματα για να δείτε το σκουπίδι τους. Πάντα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως… να μην τη δείτε και καθόλου! Έτσι κι αλλιώς το rating είναι μόλις 5.9/10 – αδιάφορη!

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications