22 Ιαν 2018

Πως Κατέβηκε ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο

Πως Κατέβηκε ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο

Διαβάζοντας τη ραψωδία λ της Οδύσσειας, φίλες και φίλοι Μυθολόγοι, θα ανακαλύψετε τι πίστευαν για τη συνέχεια της ψυχής μετά τον θάνατο του ανθρώπου. Είναι μια μοναδική, μεταφυσική εμπειρία διαβάσματος, ένα ταξίδι σε ζοφερό, σκοτεινό, αρχαίο τόπο. Μέσα στη βδομάδα θα μάθουμε περισσότερα για το «επέκεινα», την τύχη των ανθρώπων μετά τον θάνατο.

Αφήγηση του Οδυσσέα στους Φαίακες, για τον Κάτω Κόσμο, τον οποίο επισκέφθηκε μετά από εντολή της Κίρκης, αναζητώντας τον Τειρεσία. Να πως διαδραματιζότανε μια τελετουργική διαδικασία στην αρχαία Ελλάδα.

Περιμήδης κι Ευρύλοχος εκεί τότε κρατούσαν τα σφαχτά, και ανασέρνοντας το κοφτερό σπαθί μου μιας πήχης λάκκο άνοιξα σε μάκρος και σε φάρδος και πρόσφερα στα χείλη του χοές (ειδικά υγρά για θυσία) στους πεθαμένους.

Πρώτα έχυσα μελόγαλα, γλυκό κρασί κατόπι,τέλος νερό, πασπάλισα κριθάλευρο από πάνω.

Και των νεκρών ικέτευσα τα άψυχα κεφάλια κι έταξα, σαν πάω στη γη μου, για χάρη τους να σφάξω στέρφα τρανή γελάδα μου, να κάψω κι άλλα δώρα.Στον Τειρεσία χωριστά έταξα το κριάρι,το μαύρο το πιο όμορφο στα πρόβατά μου μέσα.

Σαν τέλειωσα πια τις ευχές και τα ταξίματά μου εκεί στα πλήθη των νεκρών, τα πρόβατα στο λάκκο έσφαξα. Χυνόταν μαύρο το αίμα, και να τότε απ’ το Έρεβος οι ψυχές των πεθαμένων ήρθαν:

παλικάρια και νιόπαντρες, βασανισμένοι γέροι, κόρες γλυκιές που έσβησαν μες στον ανθό της νιότης, άντρες πολλοί με χάλκινα κοντάρια χτυπημένοι και σκοτωμένοι, που όπλα κρατούσαν ματωμένα.

Πλήθος αυτοί στριμώχνονταν ολούθε προς το λάκκο μ’ ένα μεγάλο θόρυβο, με έπιασε ο τρόμος.

Εικόνα: Το «έστω ότι» στα μαθηματικά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση οι μαθηματικοί συνέδεαν τα γνωστά (δεδομένα) με τα άγνωστα (αυτά που δε γνώριζαν αλλά μπορούσαν να υποθέσουν τη μορφή τους) ώστε να σχηματίζουν εξισώσεις που θα τους οδηγούσαν σε μερικές ή γενικές λύσεις των θεμάτων, και να εξάγουν συμπεράσματα, θεωρήματα, έρευνες.

Έτσι και η τύχη των ζωντανών μετά τον θάνατο αποτέλεσε σημείο εξερεύνησης πολλών στοχαστών και ερευνητών, απλών ανθρώπων και θρησκευμάτων σε όλη την ιστορία του ανθρώπου.

Καλή βδομάδα φίλες και φίλοι Μυθολόγοι! TheMythologists diadrastika.com

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πως Κατέβηκε ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: