Μήπως τα ζώα πληρώνουν για αυτα που έχουν διαπράξει σε προηγούμενες ζωές? περί μετενσάρκωσης  ο λόγος !
Μήπως τα ζώα πληρώνουν για αυτα που έχουν διαπράξει σε προηγούμενες ζωές?

Η κόλαση μπορεί να μην ειναι έτσι οπως την δείχνουν, αλλα εντελώς διαφορετική, το να γεννηθείς ζώο και να σε σφάζουν χωρίς αναισθησία σίγουρα ειναι κάποιου είδους κόλαση.
Η αντίληψη περί Ψυχής, που επικρατούσε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από την εποχή του Σωκράτη, μπορεί να συνοψιστεί σε δύο βασικές θέσεις.

Η πρώτη είναι αυτή που αντιλαμβάνεται την Ψυχή ως αρχή της ζωής. Σύμφωνα με αυτήν τη θεώρηση όλα τα ζωντανά όντα έχουν ψυχή. Επρόκειτο για μια ψυχή-πνοή (Θυμός, θυμοειδής ψυχή), η οποία πέθαινε όταν πέθαιναν τα όντα. Η ψυχή είναι ενωμένη με το σώμα κι επομένως υπάρχει και παύει να υπάρχει μαζί με το σώμα.

Η δεύτερη θεωρεί τη ψυχή ως αρχή γνώσης και συνείδησης. Σύμφωνα μ' αυτήν την ιδέα η ψυχή είναι χαρακτηριστική μόνο των ανθρώπων (νοητική ψυχή). Είναι αιώνια ή αθάνατη και βρίσκεται ενωμένη με το σώμα με συμπτωματικό τρόπο. Ο άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα αυτής της συμπτωματικής ένωσης μεταξύ του σώματος και της ψυχής.

Η πρώτη θεώρηση έχει τις ρίζες της στη μυθολογική ποίηση, κυρίως την Ομηρική και του Ησιόδου, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στη θρησκευτική αντίληψη που συνδέεται με τον Ορφισμό. Απ' αυτήν προέρχονται οι Μυστηριακές τελετές, η Φιλοσοφία, ειδικά η Πυθαγορική και η Πλατωνική, καθώς και η παράδοση των τραγικών ποιητών, οι οποίοι, μέσα από τη διαδικασία της «Κάθαρσης», προκαλούν στο κοινό τον καθαρμό ως σύστημα «υγιεινής» και εξαγνισμού της ψυχής. Αυτή είναι, για παράδειγμα, η περίπτωση του Οιδίποδα και της μετάλλαξής του μέσα από τον πόνο, μέχρι να φτάσει στην κατάσταση της θεοποίησης.

Οι Ορφικές ιδέες για τη ψυχή, τη θεϊκή της φύση -και συνεπώς την αθανασία της- έφεραν μια ριζοσπαστική επανάσταση στον αρχαίο ελλαδικό κόσμο, τόσο βέβαια στο θρησκευτικό τομέα όσο και στους υπόλοιπους τομείς του πολιτισμού, όπως αυτούς της τέχνης, της φιλοσοφίας και της πολιτικής. Η επίδραση της Ορφικής αυτής ιδεολογίας έφτασε μέχρι τις μέρες μας μέσα από τους Πλατωνικούς διάλογους, τη χριστιανική φιλοσοφία και το νεοπλατωνισμό της Αναγέννησης, ο οποίος αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης επιστήμης.Από τα άνωθεν προκύπτει ο εκφυλισμός της γνώσης επι σκοπού στα πρότυπα των μονοθεϊστικών θρησκειών.

Η μυστική διδασκαλία του Πλάτωνα οπως και η ινδική μυθολογία/θρησκεία της Ινδίας που ειναι κοντά στην σε αυτη που είχαν οι αρχαίοι με την λογικότερη επιρροή απο Σημιτικές μονοθεϊστικές Αβρααμικές θρησκείες, λένε οτι γίνεται και σε ζώα η μετενσάρκωση, και οχι μονο στο είδος του! και πράγματι αλλιώς δεν θα είχε εξήγηση κάτι τι άλλο που δεν θα επεκταθώ σε αυτο καθώς και μερικά άλλα στοιχειά:

Με αλλα λογία όσοι βοηθούν άμεσα η έμμεσα τρόπο τους αντιπροσώπους του κακού επι της Γης ίσως θα το πληρώσουν μετά θάνατον με το να γίνουν ζωα, οι αντιπρόσωποι του κακού διαχειριζονται πολλές σελίδες στο facebook με εικόνες και ονόματα που παραπέμπουν στον "σατανά" και στο κακό! οποιος τους έχει πατήσει like και δεν ειναι όμοιος τους ειναι σαν έχει πουλήσει τον ψυχή του στο διάβολο, οπως κάνουν κάτι διάσημες πριν γίνουν διάσημες για να φτάσουν ψηλά! μερικοί οπως οι χρήσιμοι ηλίθιοι πληρώνουν πριν πεθάνουν καν!...

Για όσους κοιμούνται τον ύπνο του δίκαιου και λένε δεν μας άφορα εμάς! το κακό έχει εξαπλωθεί παντού ήδη και επηρεάζει τα πάντα . Αν και δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι περισσότεροι Εβραίοι, αλλά ο Θεός μας είναι ο Εωσφόρος -- Εβραίος Χάρολντ Γουάλας Rosenthal σε συνέντευξή του το 1976 - Γιαυτό έφτασαν σε σημείο να υπερασπίζονται τον "σατανά τους" με την διπλή αυτοκτονία σατανιστών στην Κεφαλλονιά! όλα αυτα κάτω απο την μύτη της μάζας που τους πατάει και like!αφού τους παρουσιαζονται ως φωστήρες και "άγιοι"! άρα ειναι ηθικοί αυτουργοί για όλα αυτα που γίνονται! αφού επιβραβεύουν τον κακό! οπως ειναι υπεύθυνοι όλοι αυτοι που ψόφησαν ΣΥΡΙΖΑ πχ τι θα πει δεν ήξεραν? αν δεν ξέρεις δεν υποστηρίζεις κάτι, οτι και αν ειναι αυτο! ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications