Οι  υποτιθέμενες εκρήξεις ακτίνων Γ - στέλνονται από εξωγήινους, λέει ο αστρονόμος του MIT
Οι υποτιθέμενες εκρήξεις ακτίνων Γ - στέλνονται από εξωγήινους, λέει ο αστρονόμος του MIT

Ένας ερευνητής πιστεύει ότι τα σήματα ακτίνων-γ αποστέλλονται από εξωγήινους πολιτισμούς σε μια προσπάθεια να κάνουν μια πρώτη επαφή με μια άλλη ζωή στο σύμπαν.

Ο Δρ John Ball , ένας αστρονόμος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), πιστεύει ότι οι παράξενες εκρήξεις περιέχουν πληροφορίες για τους πολιτισμούς σε μακρινούς κόσμους.

Σύμφωνα με ερευνητικό άρθρο με τίτλο " Gamma Ray Bursts (GRBs) ", δήλωσε ότι μια "έκρηξη" των δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου περιέχει πληροφορίες.

Τα GRBs μπορούν να είναι σήματα που μεταδίδονται από εξωγήινους πολιτισμούς. Η χρονική μορφή των εκρήξεων στον πομπό είναι πιθανώς ένας απλός παλμός και τα σύνθετα σχήματα που βλέπουμε οφείλονται σε στρεβλώσεις, κυρίως σε βαρυτικούς φακούς.

Εξ όσων γνωρίζουμε, οι ακτίνες γάμμα προσφέρονται στο ευρύτερο εύρος ζώνης επικοινωνιών στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ως το μοναδικό εφικτό τρόπο για την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών σε διαγαλαξιακές αποστάσεις, πιστεύει ακόμη ότι τα σήματα θα μπορούσαν να περιέχουν "σπόρους της ζωής" που μπορούν να αναπτυχθούν σε συγκεκριμένους πλανήτες.

Η έρευνα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από άλλους μη συμβατικούς ερευνητές αλλά και απο ερευνητές εξωγήινων για να αναζητήσουν αποδείξεις εξωγήινης ζωής.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications