Μυστηριώδης Δίσκος από Πάγο Περιστρέφεται Μόνος του ενώ Άνθρωποι και Ζώα Ανεβαίνουν επάνω του (video)
Μυστηριώδης Δίσκος από Πάγο Περιστρέφεται Μόνος του ενώ Άνθρωποι και Ζώα Ανεβαίνουν επάνω του (video)

Μυστηριώδης Δίσκος από Πάγο Περιστρέφεται Μόνος.

Ένα βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει ένα τεράστιο δίσκο πάγου που εντοπίστηκε στον ποταμό Liao στην Κίνα. Οι άνθρωποι μπορούν να πηδούν και να περπατούν επάνω του καθώς αυτός γυρίζει σιγά-σιγά γύρω από τον εαυτό του, μόνος του. Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ακόμη και με δώδεκα ανθρώπους, ο δίσκος παραμένει συμπαγής και συνεχίζει να περιστρέφεται, ενώ παιδιά και ζώα πηδούν επάνω του. Αλλά τι το έχει προκαλέσει; Οι ειδικοί προσπαθούν να διατυπώσουν μία θεωρία γύρω από τον μυστηριώδη κύκλο.

Πολλοί εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι το κομμάτι του πάγου έγινε στρογγυλό σε μία φυσιολογική τριβή με το νερό, καθώς περιστρέφεται. Καθώς το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, το 1997, στην Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας προτάθηκε ότι η περιστροφή μπορεί να οφειλόταν σε ρουφήχτρα που καταψυχόταν.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε καθώς νέα την αντικατέστησε, από μία ομάδα φυσικών του Πανεπιστήμιου της Λιέγης στο Βέλγιο την οποία ανέλυσε στο περιοδικό Physical Review E, σύμφωνα με την express.co.uk

Εξήγησαν ότι οφείλεται στη θερμοκρασία του νερού. Καθώς αυτή αυξάνεται, το νερό γίνεται πυκνότερο. Στη συνέχεια το νερό γύρω από το δίσκο λιώνει, το οποίο στρέφει και δημιουργεί μια ανερχόμενη δίνη. Ο πάγος περιστρέφεται και «τρώει» τον εαυτό του σχηματίζοντας έναν κύκλο.

Τέτοιοι πάγοι με αυτού του είδους την μυστηριώδη συμπεριφορά εμφανίζονται και σε άλλες περιοχές όπως η Αρκτική, η Σκανδιναβία και ο Καναδάς. Συνήθως είναι μικροί σε μέγεθος και δεν μπορούν να σταθούν άνθρωποι επάνω τους. Άλλοι πάγοι μπορεί να φτάσουν μέχρι και 17 μέτρα.

Παρόμοιος πάγος παρατηρήθηκε πέρυσι στη βορειοανατολική Εσωτερική Μογγολία, σε παγωμένο ποτάμι στο Hulun Buir City το Νοέμβριο.Σύμφωνα με το National Geographic, τέτοιος πάγος εντοπίστηκε επίσης στην κεντρική Ρωσία, κοντά στην περιοχή του Omsk τον περασμένο Αύγουστο.

Άραγε, πόσο απίθανο θα είναι να εμφανιστεί και στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον;

Ήδη έχουν αρχίσει και μας επισκέπτονται καιρικά φαινόμενα που δεν είχαμε ποτέ στην χώρα μας, αλλά τώρα τελευταία γίνονται όλο και πιο τακτικά στις εμφανίσεις τους.Δείτε το video:Hypnotising floating ice disc is attracting hundreds of tourists

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications