4 Ιαν 2018

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Γιατί να ΜΗΝ ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Γιατί να ΜΗΝ ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media

Μην εκθέτετε τα παιδιά σας στα social media.
Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας για την προστασία των παιδιών από την έκθεσή τους στo Facebook.
Η εκστρατεία, μία ιδέα του «Ιδρύματος για το Παιδί», ενθαρρύνει τους γονείς στη Γερμανία να μην αναρτούν φωτογραφίες των τέκνων τους στα social media.Κι αν το κάνουν,να γίνεται με προσοχή.

#ErstDenkenDannPosten:«Πρώτα σκεφτείτε και μετά δημοσιεύστε» είναι ένα από τα hashtag που προωθεί το γερμανικό «Ίδρυμα για το Παιδί».
Εικόνες μ' ένα μωρό να τρώει σπαγγέτι, ένα γλυκύτατο αγοράκι να παίζει με το χαρτί τουαλέτας αναρτώνται συχνά στα social media και τις περισσότερες φορές δεν καλύπτονται με pixel. Το Ίδρυμα για το Παιδί καλεί τους Γερμανούς γονείς να σκεφθούν τις συνέπειες όταν εμφανίζουν τα παιδιά τους στο Facebook ή το Instagram.

Στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου, που στηρίζει την επίμαχη εκστρατεία, θίγει το θέμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Επειδή δεν είναι μόνο θέμα αμφισβήτησης του δυνητικού κινδύνου αυτής της εντατικής πρακτικής, υπάρχει το δικαίωμα και στην ιδιωτική ζωή των βρεφών», επισημαίνει αναλύοντας την οπτική κι από την πλευρά των παιδιών.

«Αγαπητέ μαμά, αγαπητέ μπαμπά. Έχετε το δικαίωμα να είστε περήφανοι για μένα... Υπάρχουν χαριτωμένες φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας. Αλλά το Διαδίκτυο δεν είναι ιδιωτικό άλμπουμ».

Το hashtag που επίσης προωθεί το γερμανικό «Ίδρυμα για το Παιδί» είναι σαφές:# MeinBildGehörtMir-«Η εικόνα μου ανήκει σε εμένα».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Γιατί να ΜΗΝ ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: