H μαρτυρία μέλους της αλβανικής μαφίας περιπλέκει τα δεδομένα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
H μαρτυρία μέλους της αλβανικής μαφίας περιπλέκει τα δεδομένα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Ο Αλβανός βαρυποινίτης, υποστήριξε πως τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη ήταν η εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου και όχι μία ένοπλη ληστεία.

Η κατάθεση του Κλοντιάν Λεκοτσάι, ένας από τους σκληρούς Αλβανούς ποινικούς που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για ένα άλλο συμβόλαιο θανάτου(;) προκάλεσε ακόμα περισσότερες απορίες στις δικαστικές Αρχές.

Ο Αλβανός βαρυποινίτης, στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, από τους ομοεθνείς του Αρμπέρ Μπάκο (σ.σ. γνωστός και ως ο μακελάρης του μικρολίμανου) και Όλντι Ντούλτσε, υποστήριξε πως τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη ήταν η εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου και όχι μία ένοπλη ληστεία. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία χρονολογική σειρά.

Νοέμβριος 2014: Δύο σκληροί Αλβανοί ποινικοί, οι Αρμπέρ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε, στήνουν καρτέρι έξω από το σπίτι του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος εκείνη την περίοδο είναι νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη διαμάχη του Δημοσίου με τις Energa Hellas Power για υπόθεση υπεξαίρεσης 256 εκατ. ευρώ. Τον πλησιάζουν, ο ένας προτάσσοντας ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα Kalashnikov. Έχουν έναν διάλογο λίγων δευτερολέπτων και ο ένας από τους δράστες πυροβολεί τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά. Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί αρπάζουν και ένα τσαντάκι -με περιεχόμενο 30.000 ευρώ- και διαφεύγουν από το σημείο.

Μάιος 2017: Οι Μπάκο και Ντούλτσε έχουν συλληφθεί και ομολογούν ότι αυτοί πυροβόλησαν και έκλεψαν τον Γιώργο Αντωνόπουλο. Ωστόσο, ισχυρίζονται πως στόχος τους δεν ήταν η ληστεία αλλά ότι εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που είχαν συνάψει με τον πρώην εκπρόσωπο της Energa (σ.σ. και βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου) Αριστείδη Φλώρο. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και καταγγέλλει ότι οι δύο Αλβανοί τον εκβιάζουν, ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και τον παραπέμπει στη δίκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ιανουάριος 2018: Μετά από καθυστέρηση, λόγω της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (συνήγορος υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου) η δίκη ξεκινάει. Ως μάρτυρας καταθέτει ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, φερόμενος ως ηγέτης ομάδας Αλβανών εκτελεστών, ο οποίος κατηγορείται ως ένας εκ των τριών ηθικών αυτουργών (σ.σ. μαζί με τους Μπάκο και Ντούλτσε) της δολοφονίας του 52χροονου ποινικολόγου. O Αλβανός βαρυποινίτης καταθέτει ότι έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις φυλακές. Σε αυτές τις συναντήσεις, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, αποκάλυψε στον δικηγόρο, ότι ο συγκρατούμενος του μέχρι σήμερα, Άρμπερ Μπάκο του είχε πει πως κάποιος «Άρης» του ζήτησε να τον σκοτώσουν.

«Εάν ήταν ληστεία τι δουλειά είχε η σφαίρα;»
Ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά: «πήρα τηλέφωνο τον Αντωνόπουλο για άλλη υπόθεση και ήρθε μια φορά στις φυλακές στην Κέρκυρα και με βρήκε. Του ζήτησα να με βοηθήσει να πάω στα Χανιά. Εκεί με ρώτησε για την υπόθεση της απόπειρας εναντίον του. Ρώτησα τον Μπάκο και μου είπε τους έβαλε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο ένας “Άρης”.
Το είπα στον Αντωνόπουλο όταν ήρθε δεύτερη φορά, αλλά δεν ήξερα ποιος έφερε τους Μπάκο και Ντούλτσε σε επαφή με τον “Άρη”». Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν το κίνητρο των δυο κατηγορούμενων της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, δηλαδή του Άρμπερ Μπάκο και Όλτι Ντούλτσε, ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του, ο Κλοντιάν ή Κλόντι απάντησε πως «εάν ήταν η ληστεία αφού του πήραν το τσαντάκι τι δουλειά έχει η σφαίρα; Και όταν πας για ληστεία δεν πας με το πρόσωπο σου ακάλυπτο».

Ο Αλβανός βαρυποινίτης υποστήριξε ακόμη ότι η επίθεση εναντίον του Γιώργου Αντωνόπουλου έγινε με την υπόσχεση αμοιβής, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες δεν πληρώθηκαν ποτέ. «Ο Μπάκο μου είπε ότι δεν πήρε τα λεφτά για τον Αντωνόπουλο... Έπρεπε τουλάχιστον να τους πληρώσουν τα έξοδα» ανέφερε.
Ο Κλοντιαν Λεκοτσάι ανέφερε ακόμη στην κατάθεση του πως τον εκβιάζει ο Αριστείδης Φλώρος μέσα στη φυλακή, σχολιάζοντας σκωπτικά το γεγονός ότι ο πρώην εκπρόσωπος της Energa κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με τη φράση: «έχει τα ψυχολογικά του από τα πολλά λεφτά. Μέσα στη φυλακή μας έκαναν επίθεση κάτι Ρώσοι που είναι κουμπάροι του».

Όσον αφορά το συμβόλαιο εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που κατέληξε σε εν ψυχρώ δολοφονία του, υποστήριξε ότι άδικα κατηγορείται και πως «όλα είναι ψέματα και όταν έρθει η ώρα της δίκης θα αποδειχθούν».

Πηγή: reader.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications