Έριξαν «Άκυρο» στον Στρατηγό Φράγκο οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας [Βίντεο]
Έριξαν «Άκυρο» στον Στρατηγό Φράγκο οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας [Βίντεο]

Για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, έχει δοθεί το επόμενο ραντεβού όσων θέλουν να διαδηλώσουν κατά τη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Ο Στέλιος Καλόγερος, ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ τόσο για το συλλαλητήριο που ήδη έγινε στη Θεσσαλονίκη, όσο και για αυτό που ετοιμάζουν τώρα στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή στη συμπρωτεύουσα, είπε ότι ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε.
«Εβλεπα ότι υπήρχε μια κινητοποίηση, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσοι ήταν. Μόλις ανέβηκαν στην εξέδρα εντυπωσιάστηκα, ήταν γεμάτη η παραλία από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο, ενώ συνεργάτες μου μού είπαν ότι ο κόσμος έφθανε μέχρι το παλιό λιμάνι».

«Σε θέματα εθνικά ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους, μπορεί να μην είχε κατέβει για τα Μνημόνια, αλλά τώρα κατέβηκε», είπε.
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του για την Αθήνα, ο κ. Καλόγερος είπε:
«Ο κόσμος έχει κοινό μήνυμα και πιστεύω ότι στην Αθήνα θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο. Θα είναι κοντά μας η ΚΕΔΕ με όλους τους δήμους, που σημαίνει ότι όλοι οι δήμοι θα στέλνουν λεωφορεία, είναι κοντά μας τα χριστιανικά σωματεία, όπως και πολλά άλλα σωματεία».Ο Στέλιος Καλόγερος αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.
«Ο Ιερώνυμος, τον οποίο σέβομαι, έκανε μια δήλωση αλλά ο κόσμος δεν τον άκουσε. Πιστεύω ότι για την Αθήνα δεν θα κρατήσει την ίδια στάση. Δεν ξέρω ποια απόφαση θα λάβει η Ιερά Σύνοδος σήμερα, αλλά αν λάβουμε υπόψη τα μηνύματα των απλών κληρικών ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς, θα ξεπεράσει το 1 εκατ. Εγώ καλώ τους πολίτες να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος διοργανώνει τα συλλαλητήρια και αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, ο κ. Καλόγερος απάντησε ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, και εξήγησε:

«Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από δύο απλούς πολίτες που έβγαλαν ανακοίνωση στο Facebook και μετά προστέθηκαν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ. Όσον αφορά στην Αθήνα, επειδή η κατάσταση θα ξεφύγει (σ.σ.: από άποψη συμμετοχής κόσμου), αποφασίστηκε το συλλαλητήριο της Κυριακής να είναι υπό την ομπρέλα των παμμακεδονικών ενώσεων όλης της υφηλίου, δεν υπάρχει ένα άτομο, είναι οι ενώσεις».Αναφερόμενος στους ομιλητές και στην ερώτηση αν θα υπάρξουν ομιλίες στην Αθήνα, ο κ. Καλόγερος άφησε αιχμές κατά του Φράγκου Φραγκούλη:

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα το αν θα υπάρχουν ομιλίες και ποιοι θα είναι. Γιατί είδατε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι θέλει να κάνει κόμμα. Κάποιοι τον επαινούν. Εμείς δεν θέλουμε εμπλοκή με κάποιον που θέλει να δημιουργήσει πολιτικό φορέα, εμείς είμαστε απλοί πολίτες που αγαπάμε τη Μακεδονία. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι χαιρετισμοί. Θα περιμένουμε κάποιον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το περιβάλλον του. Εγώ καλώ τον Αρχιεπίσκοπο και περιμένω και κάποιους ιεράρχες που θα προκαλέσουν αίσθηση».

crashonline.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications