14 Ιαν 2018

Νορβηγοί επιστήμονες καταγράφουν πολικές αρκούδες να τρώνε δελφίνια στην Αρκτική

Νορβηγοί επιστήμονες καταγράφουν πολικές αρκούδες να τρώνε δελφίνια στην Αρκτική

Δεν είχε υπάρξει ποτέ, μέχρι τώρα, φωτογραφία πολικής αρκούδας να τρώει δελφίνι.

Τα δυο θηλαστικά δεν έρχονται συνήθως σε επαφή, όμως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας ένεκα του φαινομένου του θερμοκηπίου, τα δελφίνια κολύμπησαν σε άγνωστα γι’ αυτά νερά.

Δυνατοί άνεμοι και ρεύματα, τα παρέσυραν σε άγνωστες μεριές του αρκτικού ωκεανού, όπου ερευνητές του Πολικού Ινστιτούτου της Νορβηγίας τα παρατήρησαν να γίνονται γεύμα για πεινασμένες πολικές αρκούδες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Τζον Ααρς, που ηγείτο της ομάδας, οι αρκούδες περίμεναν μέχρι τα δελφίνια να παγιδευτούν στον πάγο και να μην μπορούν να αντιδράσουν και τότε εξαπέλυσαν την επίθεσή τους, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο βίαιη στον πλανήτη.

«Πιστεύουμε πως η αρκούδα τα σκότωσε όπως ακριβώς θα σκότωνε μια φώκια» είπε ο Ααρς και συμπλήρωσε: «Μας εξέπληξε το γεγονός, καθώς δεν είχαμε ποτέ δελφίνια στην περιοχή».

Τουλάχιστον έξι αρκούδες έχουν παρατηρηθεί να τρώνε δελφίνια, από τότε που έφτασε ο νέος… μεζές στην περιοχή, τον Απρίλιο του 2014, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Χαρακτηρίζοντας μια από αυτές τις αρκούδες να έχει «εμφανή πλευρά» και «ιδιαίτερα αδύνατη» οι ερευνητές δεν εξεπλάγησαν από το γεγονός πως μόλις τα μεγαλόσωμα θηλαστικά έφαγαν όσο ήθελαν, κάλυψαν τα απομεινάρια με χιόνι για να έχουν για αργότερα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Νορβηγοί επιστήμονες καταγράφουν πολικές αρκούδες να τρώνε δελφίνια στην Αρκτική
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: