Εμετικές δηλώσεις από μάρτυρα του ΚΚΕ στην δίκη της Χρυσής Αυγής:«Δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων, ήταν απώλειες εν καιρώ πολέμου»!
Εμετικές δηλώσεις από μάρτυρα του ΚΚΕ στην δίκη της Χρυσής Αυγής:«Δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων, ήταν απώλειες εν καιρώ πολέμου»!

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ο κλητευθείς από το ΚΚΕ μάρτυρας Γεώργιος Μαργαρίτης, Καθηγητής (ο Θεός να τον κάνει) Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ, προέβη σε εμετικές κυριολεκτικά δηλώσεις που προσβάλλουν την μνήμη των Ποντίων αδελφών μας.

Ειδικότερα, μετά από ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Νικόλαου Ρουσόπουλου:

«Για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων έχετε πάρει θέση σε εκδήλωση στο Πάντειο; Έχετε κάνει παρέμβαση ότι δεν είναι Γενοκτονία;», ο μάρτυρας έδωσε την κάτωθι απάντηση:
«Μ: Να απαντήσω;
Πρ.: Για πείτε μας.
Μ:  Έχω κατά καιρούς γράψει και ασχοληθεί με το ζήτημα…
Πρόεδρος: Ότι;
Μ: Κοιτάχτε… ιστορικός είμαι, δεν τελειώνω με μία φράση την απάντησή μου, έτσι;
Πρ.: Ναι, ότι;
Μ: Στην Ιστορία δεν χρησιμοποιούμε, δεν λέει τίποτα σε μας, οι… εεε… δύο λέξεις: Γενοκτονία και Ολοκαύτωμα.
Πρ: Δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται;
Μ: Δεν χρησιμοποιούνται. Δηλαδή, την λέξη «Ολοκαύτωμα» το χρησιμοποιούμε μόνο για αυτό που έγινε στους Εβραίους.

Πρ.: Και τον όρο «Γενοκτονία»;
Μ: Την χρησιμοποιούμε μόνο για τους Αρμενίους
. Γιατί ιστορικά, έχει παγιωθεί έτσι στην διεθνή ιστοριογραφία. Στην διεθνή επιστημονική ιστοριογραφία δεν χρησιμοποιείται ο όρος για άλλες περιπτώσεις.
Πρ.: Δηλαδή θεωρείτε ότι εσφαλμένος ο όρος Γενοκτονία των Ποντίων;
Μ: Όπως γνωρίζετε, ο όρος γενοκτονία, είναι ένας νομικός όρος του 1947-1948.  Οι ιστορικοί δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την προγενέστερη ιστορία ή την ιστορία γενικώς με όρους νομικούς. Σεβαστείτε την επιστήμη μας, εμείς σεβόμαστε απόλυτα την δική σας.

Πρ: Δηλαδή πώς θα ‘πρεπε να αναφερθεί σε ένα βιβλίο ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία;
Μ: Πάρα πολύ απλά, εξηγούμε τους λόγους, τις αιτίες, τον τρόπο και την φρίκη μέσα στην οποία χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μέσα στην τρομακτική αυτή περίοδο των πολέμων. Οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί επειδή αν θέλετε άπαξ και χαρακτηρίζουμε κάτι, καταλήγουμε σε ένα είδος δικαστικής απόφασης και οι δικαστικές αποφάσεις δεν διευκολύνουνε την περαιτέρω έρευνα της επιστήμης η οποία πρέπει να αμφισβητεί συνεχώς τα πορίσματά της για να ‘ ναι επιστήμη ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο αποφεύγουμε να καταλήγουμε σε τόσο απόλυτα σχήματα.
Πρ.: Ναι, μη απόλυτο σχήμα, δηλαδή σε τι καταλήγετε;
Μ:  Εφόσον σε Δικαστήριο με ρωτάτε για ιστορικά θέματα, επιτρέψτε μου να μείνω στις αρχές της επιστήμης μου για ιστορικά θέματα».
 
Καλύτερη εικόνα για το τι μέρος του λόγου και πόσο αντικειμενικός είναι ο συγκεκριμένος μάρτυρας, σχηματίζουμε από την ακόλουθη απάντηση που έδωσε στο Δικαστήριο:

«Πρ.: Ποια είναι τα θέματα που λέτε των πτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών τα οποία δίνετε;
Μ: Ανάλυση του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής, η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό, η αντίληψη της Χρυσής Αυγής περί δικαίου, περί θρησκείας, είναι μερικά από τα θέματα που έχουμε δώσει. Μπορώ να σας πω κι άλλα, ξέρετε τα τελευταία χρόνια είναι αντικείμενο μελέτης. Από το 2012 άρχισαν να δίνονται αυτά τα θέματα, όταν δυστυχώς αυτό το κόμμα αποτέλεσε συνιστώσα της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Ο… αμερόληπτος κύριος Μαργαρίτης, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο στο οποίο αποκαλεί χαϊδευτικά τους αλβανοτσάμηδες «συμπατριώτες», επινόησε ακόμα και περιστατικό επίθεσης Χρυσαυγιτών στο οποίο υποτίθεται ότι εμπλέκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης...

diki-xa.blogspot.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications