Βανδαλισμοί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - «Αντιεξουσιαστές» τρομοκρατούν την Εκκλησία
Βανδαλισμοί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - «Αντιεξουσιαστές» τρομοκρατούν την Εκκλησία

Το γεγονός των παράνομων καταλήψεων κτιρίων από περιθωριακά στοιχεία του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου» είναι κάτι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Εστίες ανομίας, παραβατικότητας, φόβου και μόλυνσης αποτελούν αυτοί οι χώροι, που λειτουργούν με την ανοχή (για να μην πούμε αρωγή…) του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου». Μια απ’ αυτές τις παράνομες καταλήψεις είναι κι αυτή του θεάτρου «Εμπρός» της περιοχής των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή. Μια κατάληψη, η οποία έχει φέρει στα όριά τους όλους όσοι κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή. Υπάρχει, όμως, και μια πτυχή του όλου θέματος που κάνει την όλη υπόθεση ακόμη πιο αποκρουστική.

Μεταφέρουμε από την «Καθημερινή» το σχετικό απόσπασμα: “Αυτό που περιγράφουν, όμως, οι άνθρωποι του Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων είναι πέρα από κάθε φαντασία – ή, μήπως, όχι; «Εκατοντάδες μπουκάλια κάθε Κυριακή ξημερώματα, ενώ ο κόσμος ακόμα... διασκεδάζει. Γκράφιτι στους τοίχους του ναού, με τον οποίο συνδέθηκε ο Παπαδιαμάντης (σ.σ. συνεργαζόταν με την εφημερίδα “Εμπρός”). Μπαίνουν την ώρα της λειτουργίας, απαιτούν λεφτά, κλέβουν άρτους και ανεβαίνουν στο ψαλτήρι και... ψάλλουν. Αφοδεύουν και κάνουν εμετό μέσα κι έξω».”

Έχουμε, λοιπόν, βανδαλισμό του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, απαίτηση χρημάτων με τραμπούκικες μεθόδους, κλέψιμο άρτων, χλευασμό της Θείας Λειτουργίας και βρωμιές μέσα(!) και έξω από την Εκκλησία. Και όμως, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα διαπόμπευσης της Ορθόδοξης Πίστης του Λαού μας, κανείς «δικαιωματάκιας» και «αντιρατσιστής» δεν έβγαλε κραυγή διαμαρτυρίας, δεν απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές, δεν ζήτησε διώξεις.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία τι θα συνέβαινε εάν ένα μόλις από αυτά τα αισχρά που συμβαίνουν στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό (πιθανότατα και σ’ άλλους Ιερούς Ναούς, αλλά δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά) συνέβαιναν σε κάποιο αυτοσχέδιο τζαμί ή συναγωγή. Οι δράστες θα συλλαμβάνονταν αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες. Ενώ τώρα… Άλλη μια θλιβερή απόδειξη ότι στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, των Μνημονίων και του «Συνταγματικού τόξου» οι Έλληνες είναι οι μόνοι που δεν έχουν δικαιώματα μέσα στην ίδια τους την Χώρα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ xryshaygh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications