28 Ιαν 2018

Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα γρίπης!!!

Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα γρίπης

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους και τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού έχουν αρχίσει να δείχνουν τις συνέπειές τους, μέσα από την αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί 20 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - τα πέντε την περασμένη εβδομάδα - και αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς ασθενής δεν είχε εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι τα 13 (65%) από τα 20 αυτά κρούσματα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 13 άνδρες και 7 γυναίκες, από 3 έως 79 ετών. Τα 14 (70%) από αυτά οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 6 (30%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 11 από τα στελέχη τύπου Α, που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα, υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 2 (18,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 9 (81,8%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1).

Οι λοιμωξιολόγοι εξηγούν ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, με τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο να είναι οι μήνες με τη μεγαλύτερη έξαρση. Ο φόβος όλων εστιάζεται στις επιπλοκές, καθώς είναι εκείνες που μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή στους πάσχοντες.

Για πολλοστή φορά οι ειδικοί λένε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Παράλληλα με τη γρίπη, εξάλλου, "τρέχει" και η ιλαρά. Τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 1.262, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον υγειονομικό συναγερμό για την επιδημική έξαρση της νόσου στη χώρα μας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα γρίπης!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: