Ανεξήγητα φαινόμενα στο  νησί Barsa-Kelmes πύλη σε έναν άλλο κόσμο η βάση εξωγήινων???
Ανεξήγητα φαινόμενα στο  νησί Barsa-Kelmesπύλη σε έναν άλλο κόσμο η βάση εξωγήινων???

Κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, υπήρχε ένας επίμονος αστικός μύθος για παραφυσικά φαινόμενα που εμφανίζονται στο νησί. Ο θρύλος έφθασε στο αποκορύφωμά του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν το δημοφιλές επιστημονικό περιοδικό Tekhnika Molodyozhi δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο σχετικά με αυτά τα φαινόμενα, αναφέροντας τον τοπικό ιατρικό σπουδαστή Σεργκέι Λουκυανένκο. Δήλωσε μια ενδιαφέρουσα ιστορία της μεταβλητής ροής του χρόνου στο νησί και πιθανή επίσκεψη UFO και ιστορίες από τους τοπικούς ψαράδες για περίεργες χρονικές παραλλαγές και άλλα μυστήρια.

Από τα 1.500 ή περισσότερα νησιά στην Κεντρική Ασία, κανένας δεν είναι τόσο αινιγματικό όσο ένα μικρό κομμάτι γης που ονομάζεται Barsa-Kelmes. Στη μητρική γλώσσα του Καζακστάν, το όνομά σημαίνει «γη χωρίς επιστροφή».

Το νησί περιβάλλεται από μια πυκνή και διαρκή ομίχλη, κρύβοντας από τα αδιάκριτα μάτια τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν εκεί. Λόγω αυτών των περίεργων και τακτικών γεγονότων, οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο Barsa-Kelmes έχουν πεισθεί ότι το νησί λειτουργεί ως μια διάβαση μεταξύ των διαστάσεων.

Λέγεται ότι στο νησί κατοικούν ασυνήθιστα πλάσματα που φαίνεται να προέρχονται από άλλη διάσταση. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται οτι έχουν δει μεγάλα ζώα όπως πουλιά να κάνουν τον γύρο του νησιού, θαλάσσια φίδια και γιγάντια τέρατα με μακριούς λαιμούς και ότι μερικές φορές σηκώσουν το κεφάλι τους πάνω από την ομίχλη. Πολλοί που πήγαν στο νησί ή στην γύρω περιοχή έχουν εξαφανιστεί, και δεν τους έχει ξαναδεί κάνεις ποτέ.

Το νησί μαστίζεται απο πολλά ανεξήγητα φαινόμενα. Ρολόγια ξαφνικά σταματούν την λειτουργία τους, οι βελόνες των πυξίδων "τρελαίνονται", δείχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός από την βόρεια και ακόμη και η ροή του χρόνου αλλάζει .Οι Θρύλοι λένε ότι στο δέκατο τρίτο αιώνα, το νησί χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από τους κατοίκους ενός χωριού εκεί κοντά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την εισβολή των Μογγόλων. Ωστόσο, όταν οι επέστρεψαν έκπληκτοι είδαν ότι το χωρίο τους είχε αλλάξει σαν να είχαν απουσιάσει δεκαετίες ενώ ηταν μόνο μερικούς μήνες στο νησί.

Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό συνέβη πρόσφατα. Το νησί είναι θερμότερο από τη γύρω περιοχή και κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα κρύου χειμώνα το 1959, μερικοί καζακστάνοι σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να πάνε στο νησί για αντεξουν το κρύο. Αλλά ήρθε η άνοιξη και αφού δεν επέστρεψαν, οι συγγενείς τους αρχισαν την αναζήτηση τους με μια ομάδα που έστειλαν στο νησί . Όταν έφθασαν στο νησί, οι μισοί έμειναν στην ακτή ενώ οι άλλοι προχώρησαν. Οι μέρες πέρασαν χωρίς κανένα σημάδι, οπότε η υπόλοιπη ομάδα αποφάσισε να καλέσει τις αρχές.

Η σοβιετική κυβέρνηση έστειλε ένα αεροπλάνο για να εξερευνήσει την περιοχή, αλλά όταν πέρασε μέσα από την ομίχλη, τα όργανα του σκάφους άρχισαν "τρελαίνονται" και ο ένας απο τους δύο κινητήρες σταμάτησαν. Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση και στην τελευταία επικοινωνία τους, περιέγραψαν περίεργα πράγματα όπως: ελλειπτικά αντικείμενα που "επιπλέουν" σιωπηλά μέσα και έξω από την ομίχλη. Μετά από αυτη την περιγραφή δεν ακολούθησε καμιά επικοινωνία παρά μια πλήρης σιωπή.

Φοβούμενοι την απώλεια επικοινωνίας και άλλου αεροπλάνου, οι αρχές έστειλαν ένα τανκ με ένα μακρύ μεταλλικό καλώδιο. Το πλήρωμα διατάχθηκε να μην το εγκαταλείψει και να κρατήσει τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Κατάφεραν να το κάνουν αυτό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια το επικοινωνία έπεσε και πάλι.

Το τανκ μεταφέρθηκε στην προσωρινή βάση της ακτής. Ήταν άδειο και καλυμμένο με μια ουσία παρόμοια με τον πάγο. Τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο στη Μόσχα, αλλά οι ερευνητές που τα εξέτασαν δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την ασυνήθιστη ουσία.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ένας ναυτικός μηχανικός ονόματι Timur Dzholdasbekov περιέγραψε πώς είδε ένα είδος στρατιωτικής βάσης με άγνωστα κτίρια κατά τη διάρκεια ενός από τα ταξίδια του στο αινιγματικό νησί . Ισχυρίστηκε ότι την επόμενη μέρα που επέστρεψε με έναν φίλο του, τα κτίρια είχαν απλώς εξαφανιστεί. Τα σχέδια για μια επιστημονική αποστολή στη Barsa-Kelmes το 1991 ηταν έτοιμα, αλλά η κατάρρευση της ΕΣΣΔ ακύρωσε την επιχείριση ερευνάς .

Τα πολλά περιστατικά εμφάνισης UFO στο νησί πείθουν πολλούς ερευνητές εκτός τα παράξενα φαινόμενα ότι το νησί έχει εξωγήινη βάση. Ο Ρώσος ερευνητής UFO Vadim Chernobrov μελέτησε τους μύθους του νησιού και υποψιάζεται ότι η ομίχλη θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος προηγμένου αμυντικού μηχανισμού ενάντια στους εισβολές. Η αναζήτηση απαντήσεων για όλα αυτα έχουν παραμείνει στο σκοτάδι ακόμα και σήμερα, και η πρόσβαση στο νησί απαγορεύεται αυστηρά! για άλλη μια φορά τα κάλυψαν όλα αυτά με το γνωστο μασονικό τρόπο :"θεωρίες συνωμοσίας" ... ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications