28 Δεκ 2017

Τουρκική κορβέτα έφτασε μεχρι στις ακτές της Αττικής!

Τουρκική κορβέτα έφτασε μεχρι στις ακτές της Αττικής!

Τουρκική κορβέτα έφτασε στις ακτές της Αττικής περνώντας από τσ στενά του Καφηρέα κάνοντας επίδειξη σημαίας.

Η Τουρκία συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο» και κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο σε μία περίοδο που εγείρει διεκδικήσεις σε 18 ελληνικά νησιά που και το κυβερνών κόμμα και η τουρκική αντιπολίτευση σε απόλυτη σύμπνοια τα θεωρούν δικά τους.

Την πορεία του τουρκική πλοίου, της κορβέτας TCG Bafra (F-505), παρακολουθεί συνεχώς η ελληνική φρεγάτα «Έλλη».
Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ το τουρκικό πλοίο πλέει στο Μυρτώο Πέλαγος, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα μη τηρώντας τους κανόνες τις αβλαβούς διέλευσης ως όφειλε.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες οι Τούρκοι εξέδωσαν παράνομες NAVTEX με τις οποίες «δεσμεύουν» περιοχές του Αιγαίου σχεδόν για όλο το 2018.

Το τουρκικό πολεμικό συνοδεύει υποτίθεται το γεωτρύπανο που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν και το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου. Το πέρασμα από τα στενά του Καφηρέα έγινε τη νύχτα.

Πρόκειται για μια ακόμη δήλωση παρουσίας των Τούρκων στο Αιγαίο και μία ακόμη ένδειξη πώς η Άγκυρα θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος όσο η ελληνική πλευρά μιλάει για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, οριοθέτηση ΑΟΖ και συνεχίζονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη «τρέχει» προβλέπει την αναβάθμιση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων σε «Διοίκηση Αρχιπελάγους».

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τουρκική κορβέτα έφτασε μεχρι στις ακτές της Αττικής!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications