33 ετών ο «ανήλικος» Αφγανός που σκότωσε την 19χρονη κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου και είχε φυλακιστεί στην Ελλάδα!
33 ετών ο «ανήλικος» Αφγανός που σκότωσε την 19χρονη κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου και είχε φυλακιστεί στην Ελλάδα!

33 χρονών ήταν τελικά ο «έφηβος» Αφγανός Χουσείν Χαβάρι, που δολοφόνησε την 19χρονη Μαρία Λαντενμπούργκερ, την κόρη ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πριν τον φόνο είχε αποπειραθεί να σκοτώσει φοιτήτρια στην Κέρκυρα την οποία και έριξε στο κενό αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt ο πατέρας του που ζει στο Ιράν ενημέρωσε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του ότι έχει γεννηθεί το 1984 και άρα είναι 33 ετών και όχι ανήλικος όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει προκειμένου να τύχει των ευνοϊκών διατάξεων για τη χορήγηση ασύλου.

Πριν από έναν μήνα επιστήμονες βασιζόμενοι σε έλεγχο ενός εκ των δοντιών του Χαβαρί είχαν υποστηρίξει ότι ήταν ηλικίας 22 έως 25 ετών.

Είναι πάντως σαφές ότι δεν θα δικαστεί ως ανήλικος και θα υποστεί τις συνέπειες ενός ενήλικα
Στην αρχή της δίκης στο Φράιμπουργκ ο Χαβάρι διάβασε ένα κείμενο (που προφανώς του το έγραψαν οι δικηγόροι του) στο οποίο υποστήριζε ότι δολοφόνησε τη 19χρονη αφού είχε καπνίσει χασίς και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Όπως είπε την συνάντησε τυχαία στο δρόμο του και εκείνη έβαλε τις φωνές όταν έπεσε από το ποδήλατό της. «Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της» είπε για το μοιραίο βράδυ περιγράφοντας πώς της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την έπνιξε με ένα μαντίλι.Όσο για την κίνησή του να την ρίξει μέσα σε ένα ποτάμι ο Χαβάρι είπε ότι το έκανε για να ξεπλύνει από πάνω του το αίμα της 19χρονης.

«Σας ζητώ συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όσα έκανα» διάβασε στη δήλωσή του ο Χαβάρι λέγοντας ότι κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες με ό,τι έκανε αν και δεν νομίζουμε να τον πίστεψε κανείς στην δικαστική αίθουσα

Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές λένε ότι όλα όσα έκανε ο Χαβάρι ήταν προμελετημένα.
Το ενδιαφέρον με τον Χαβάρι είναι ότι είχε καταδικαστεί σε 10ετη φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω τωω γνωστών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Πάντως ακόμα και η Α.Μέρκελ «πλήρωσε» την παρουσία του Αφγανού στην Γερμανία “Angela Merkel, look here! Blood of this person is on your hands!” έγραφαν χρήστες στο Twitter ενώ η μεταναστευτική της πολιτική τιμωρήθηκε στις γερμανικές εκλογές.

Διερευνάται αν ο Χουσεΐν Κ. βρίσκεται πίσω και από τη δολοφονία μιας άλλης κοπέλας, της 27χρονης Κάρολιν Γκρούμπερ, που επίσης βρέθηκε νεκρή στο ίδιο ποτάμι στις 10 Νοεμβρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά τη δολοφονία της Μαρία Λαντενμπέργκερ.Eίναι η εικονιζόμενη στην φωτογραφία που ακολουθεί

Ο Χουσεΐν Κ. γεννήθηκε στο Γκάζνι του Αφγανιστάν και πήγε στη Γερμανία ως ανήλικος παράνομος μετανάστης τον Νοέμβριο του 2015. Σε πολυάριθμα ποστ που ανέβαζε στο Facebook, παρουσίαζε τον εαυτό του ως ράπερ και εμφανιζόταν να έχει τα μαλλιά προς τα πίσω με τζελ και να φορά παντελόνια για τζόκινγκ και αθλητικά παπούτσια.

Πριν από τη δολοφονία της Μαρίας, στις 16 Οκτωβρίου, είχε μακριά μαλλιά, αλλά τα έκοψε αμέσως μετά το έγκλημα. Ακόμα μία «περίεργη» φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Facebook τον περασμένο Ιούνιο, απεικόνιζε έναν λυκάνθρωπο να κρατά στα χέρια του μια νεαρή παρθένα.

Τώρα, ο Χουσεΐν Κ. βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακές ανηλίκων
Αυτό που ενοχλεί όμως ιδιαίτερα είναι το πέρασμά του από την Ελλάδα και η εδώ προσπάθειά του επίσης να σκοτώσει μια Ελληνίδα φοιτήτρια και η χαλαρατή αντιμετώπιση που είχε από τις ελληνικές Αρχές με αποτέλεσμα και να φύγει σαν κύριος από την χώρα και εν τέλει να δολοφονήσει μια αθώα κοπέλα 19 χρόνων με την πιθανότητα να έχει σκοτώσει και άλλη μια γυναίκα.

pronews

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

παλιο μαιμου του κερατα !! φονιάδες . βρωμικες ανωμαλες ψυχες .. ρε ανωμαλαρα δεν το εκανες στην χωρα σου γιατι θα σου κοβανε τα χερια . .... απολίτιστο γουρουνι .σε φορτωθήκαμε και εσενα στην πλατη μας ..θα σε ταιζουμε και απο πανω ..φονια , καθικι .

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications