Κλαίει Και Οδύρεται Η 19χρονη Πως Δεν Είχε Σχέση Με Τα Ναρκωτικά – Πώς Την «Παγίδεψαν»
Κλαίει Και Οδύρεται Η 19χρονη Πως Δεν Είχε Σχέση Με Τα Ναρκωτικά – Πώς Την «Παγίδεψαν»

Για την τύχη της 19χρονης Ειρήνης και για το πώς έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει να περάσει τη μισή της ζωή στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, μίλησε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος της οικογένειας, έδωσε συνέντευξη στο «Down Town» και αναφέρθηκε στο νεαρό μοντέλο αλλά και στο πώς από τη Μυτιλήνη όπου έμενε, κατέληξε στην άλλη άκρη του κόσμου, αντιμετωπίζοντας πολύ βαριές κατηγορίες:

«Κατάγεται από μια μεσαίας τάξης οικογένεια της Μυτιλήνης. Εργαζόταν σε καφετέρια ενώ έχει δουλέψει και σε βενζινάδικο. Στις 31 Αυγούστου έφυγε από τη Μυτιλήνη λέγοντας πως πάει να σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού σε ΙΕΚ της Καλαμάτας. Τελικά συνελήφθη 3 μήνες αργότερα σε αεροδρόμιο του Χονκγ Κονγκ, όπου της έγινε έλεγχος και στον πάτου του σακιδίου της σε διπλή κρύπτη, βρέθηκαν 2,6 κιλά κοκαΐνης».

ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ
«Αυτή τη στιγμή κρατείται στις φυλακές ανηλίκων γυναικών στο Χονγκ Κονγκ. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ταραγμένη, φοβισμένη και θλιμμένη. Φαίνεται ότι είναι θύμα επιτήδειων, οι οποίοι την παρέσυραν και της φόρτωσαν το σακίδιο με την κοκαΐνη.

Δεν ήξερε ότι κουβαλούσε μαζί της ναρκωτικά όπως μου είπε στην τελευταία τηλεφωνική μας επικοινωνία. Θέλησα να συμπαρασταθώ αφιλοκερδώς στους γονείς της οι οποίοι μου ζήτησαν συντετριμμένοι βοήθεια και σε ένα μικρό κορίτσι που φαίνεται καθαρά ότι είναι θύμα. Στην ίδια αυτή επικοινωνία με την κοπέλα μου ανέφερε χαρακτηριστικά “Βοηθήστε με, θα πεθάνω. Δεν θα αντέξω μέσα στη φυλακή».

ΠΩΣ ΤΗΝ «ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ»
«Μου εξήγησε ότι το σακίδιο της το έδωσαν δυο Ρουμάνοι παρακαλώντας την να το μεταφέρει από την Αντίς Αμπέμπα όπου βρισκόταν πριν, στο Χονγκ Κονγκ και λέγοντάς της ότι θα πήγαιναν και οι ίδιου την επόμενη ημέρα να τη βρουν. Δε γνώριζε τι περιείχε το σακίδιο. Τους εμπιστεύτηκε από αφέλεια και επιπολαιότητα (…) Η κοπέλα κλαίει και οδύρεται πως δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Ότι ποτέ δεν είχε. Προφανώς κάποιος της υποσχέθηκε ωραία, μεγάλη ζωή και αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να κάνει τα συγκεκριμένα ταξίδια».

ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ
«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για την Ειρήνη σήμερα. Αφού συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το εκεί καθεστώς, πρέπει να δηλώσει αθώα ή ένοχη. Αν η Ειρήνη στο δικαστήριο δηλώσει ένοχη, ο δικαστής θα της επιβάλλει μειωμένη ποινή, δηλαδή περίπου 16 με 17 χρόνια κάθειρξης από τα 27 που προβλέπονται γι΄αυτή την ποσότητα ναρκωτικών. Σίγουρα την ποινή της θα πρέπει να την εκτίσει στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και σίγουρα δεν θα τιμωρηθεί με θανατική ποινή όπως ακούστηκε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications