20 Δεκ 2017

Ηχούν δυνατά τα τύμπανα πολέμου – Σαουδική Αραβία: «Μεταφέρουμε τον πόλεμο στο Ιράν – Ετσι θα εισβάλουμε» VIDEO

Ηχούν δυνατά τα τύμπανα πολέμου – Σαουδική Αραβία: «Μεταφέρουμε τον πόλεμο στο Ιράν – Ετσι θα εισβάλουμε»

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στο Ριάντ μετά την εκτόξευση από τους αντάρτες Χούθι ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου με κατεύθυνση το Παλάτι al-Yamamah χτυπώντας μέσα στην «καρδιά» του Ριάντ λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσίαση στοιχείων από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Στην Σαουδική Αραβία την ίδια στιγμή δημοσιεύθηκε ένα βίντεο σχετικά με τον επικείμενο νικηφόρο πόλεμο του βασιλείου κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους και ξεκινά με απόσπασμα ομιλίας του επικεφαλής των Σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων και διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman: «Δεν θα περιμένουμε τον πόλεμο να έρθει στην Σαουδική Αραβία, θα μεταφέρουμε εμείς τον πόλεμο στο Ιράν».

Στην αρχή του βίντεο ιρανικά ταχύπλοα σκάφη επιτίθενται σε ένα σαουδαραβικό πλοίο με «ανθρωπιστική βοήθεια» αλλά εξουδετερώνονται από μία σαουδαραβική φρεγάτα.Ακολουθεί μια ιρανική επίθεση πυραύλων, αλλά όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίζονται από συστοιχίες αμερικανικής κατασκευής πυραύλων Patriot και τότε ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δίνει μια εντολή για αντίποινα.

Δεκάδες Σαουδαραβικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon και F-15, καταρρίπτουν τα ιρανικά αεροσκάφη που πετούν στον ουρανό.Στη συνέχεια, σαουδαραβικοί βαλλιστικοί πύραυλοι κτυπούν το πυρηνικό αντιδραστήρα του Boucher ενώ χιλιάδες Σαουδάραβες φωνάζουν ανεμίζοντας σημαίες και πορτρέτα του Σαουδάραβα βασιλιά ως απελευθερωτή της Τεχεράνης ενώ εισέρχονται τα πρώτα άρματα μάχης Abrams, στην ιρανική πρωτεύουσα .

Το Ιράν κατάφερε επίσης να αποδείξει και αυτό τις δεξιότητές του σε κινούμενα σχέδια και έφτιαξε μια παρόμοια ταινία που αναφέρονταν σε επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας.Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτά τα βίντεο παρουσιάζουν τις ενδόμυχες επιθυμίες των Σουνιτών Σαουδαράβων να επιτεθούν στους Σιίτες Ιρανούς σε έναν ανελέητο θρησκευτικό πόλεμο.Την ίδια στιγμή Ισραήλ και Σαουδική Αραβία έχουν έρθει πολύ κοντά και ετοιμάζουν από ότι φαίνεται σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν , με τις «ευλογίες» της Ουάσιγκτον.

Στη συνέντευξη του ο Μ.Νετανιάχου ήταν ξεκάθαρος….. «στόχος η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η σύσφιξη των σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου».

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία συζητούν τις λεπτομέρειες σχετικά με την δημιουργία οικονομικών και στρατιωτικών δεσμών.

Σύμφωνα με αυτό , η ιστορική κίνηση αν εφαρμοστεί, θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την ομαλοποίηση των σχέσεων ενώ θα επέτρεπε την παρουσία Ισραηλινών επιχειρήσεων και αξιωματούχων στον Περσικό Κόλπο.

Πρόκειται στην ουσία για την δημιουργία μπλοκ δύο αντίπαλων συνασπισμών , από την μία πλευρά την Σ.Αραβία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και από την άλλη το Ιράν , την Ρωσία και την Τουρκία.Για αυτόν το επιπρόσθετο λόγο ο Ερντογάν αποτελεί στόχο των Ισραηλινών και Αμερικανών οι οποίοι τον έχουν « βάλει για τα καλά στο μάτι».

Η επικείμενη σύγκρουση θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο Περσικό στον οποίο παράλληλα διακυβεύονται και οι τύχες των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Ηχούν δυνατά τα τύμπανα πολέμου – Σαουδική Αραβία: «Μεταφέρουμε τον πόλεμο στο Ιράν – Ετσι θα εισβάλουμε» VIDEO
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: