16 Δεκ 2017

Φονικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, δίπλα στο μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου.

Φονικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, δίπλα στο μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου.

Η γη βρυχάται στην Ινδονησία, καθώς ο Εγκέλαδος χτύπησε με νέο σεισμό 6,5 Ρίχτερ τη νησιωτική χώρα, προκαλώντας τις εντονότατες ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας. Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση αρκετών κτηρίων, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Φονικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, δίπλα στο μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμουΌπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον έναν θάνατο. Πρόκειται για έναν 62χρονο, στην περιοχή Ciamis. Σύμφωνα με τις ινδονησιακές αρχές, η λίστα των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στην ίδια περιοχή υπάρχουν αρκετά άτομα που αγνοούνται στα χαλάσματα, καθώς και πολλοί τραυματίες.

Η περιοχή που σημειώθηκε ο νέος μεγάλος σεισμός, ο οποίος είχε διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, είναι ακριβώς δίπλα στο μεγαλύτερο ηφαίστειο της Γης, η έκρηξη του οποίου θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο κλίμα και κατ' επέκταση σε όσα είδη διαβιώνουν στον πλανήτη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 103 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Bandung και 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Tasikmalaya.Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 112 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη ακτίνα, ενώ αρχικά υπήρξε φόβος για τσουνάμι.Σύμφωνα με πληροφορίες, κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν εντοπιστεί άνθρωποι νεκροί στα χαλάσματα, δίχως να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) την περιοχή Java της Ινδονησίας, βρίσκοντας πολύ κόσμο στα σπίτια του.Ένα νοσοκομείο στη μικρή πόλη Banyumas υπέστη μεγάλες ζημιές και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί αμέσως από τους ασθενείς, καθώς σε περίπτωση ενός ισχυρού μετασεισμού κινδυνεύει με κατάρρευση.

Σε κατάσταση πανικού ο κόσμος, τρέχει να απομακρυνθεί από τα κτήρια, πολλά εκ των οποίων δεν άντεξαν και κατέρρευσαν...Οι περιοχές στις οποίες έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός...

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Φονικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, δίπλα στο μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: