Εικόνες-σοκ που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα έρθουν στην Ευρώπη
Εικόνες-σοκ που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα έρθουν στην Ευρώπη

Σε πολλούς ίσως η παρακάτω είδηση προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, σε άλλους ίσως φανεί ως η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στην "πολυπολιτισμική Ευρώπη". Σε κάθε περίπτωσηωστόσο αποτελεί την ωμή πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα στην σουηδική πόλη του Μάλμε που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από την προσφυγική κρίση, χιλιάδες κάτοικοι επέλεξαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Ουσιαστικά είναι όμηροι των ισλαμικών πληθυσμών που έχουν κατακλύσει κυρίως τα προάστια της πόλης.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και γενικότερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά βιασμών και κλοπών, ως επί το πλείστον από αλλοδαπούς.

"Έχουμε μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι είναι φεμινιστική, αλλά ταυτόχρονα δεν ενεργεί, ιδιαίτερα όταν το νομικό πλαίσιο προστατεύει τις γυναίκες", δήλωσε η ακτιβίστρια και κάτοικος της περιοχής, Camilla Lundgren, που διοργάνωσε τη διαδήλωση. Η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, ανέφεραν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μάλιστα πολλοί από τους κατοίκους είναι πρόθυμοι μέχρι και να συγκροτήσουν «ομάδες φρούρησης» των συνοικιών ακόμη και στο κέντρο του Μάλμε, για την καλύτερη ασφάλεια των οικογενειών τους!
Όλα αυτά υπενθυμίζουμε πως συμβαίνουν σε ένα από τα κράτη-υποδείγματα της Ευρώπης:

Τα στοιχεία είναι το λιγότερο ανησυχητικά:
Μόλις τον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον τρία ανήλικα κορίτσια (κάτω των 17) έπεσαν θύματα βιασμού, ενώ πολλές πιστεύεται πως είναι οι περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε κάποια απόπειρα βιασμού που δεν βγήκε στη δημοσιότητα.

Τα γεγονότα αυτά ξεσήκωσαν εκτός από τους κατοίκους και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στην Σουηδία, που τώρα ζητούν περισσότερη...προστασία από τις αρχές. "Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει τον βιασμό ως σοβαρό έγκλημα το οποίο πρέπει να διαχειρίζεται από αρμόδιους δικηγόρους, με μεγαλύτερη τη συμμετοχή της αστυνομίας", υποστηρίζουν οι γυναικείες οργανώσεις.

Πάντως θα έπρεπε να κάνει εντύπωση σε πολλούς το πως γίνεται φεμινιστικές οργανώσεις κατά του ρατσισμού αρχίζουν και...ξεσηκώνονται κατά των "κακών ισλαμιστών". Μπορεί να αποτελεί για την ώρα μία μικρή μερίδα, ωστόσο μας δίνει να καταλάβουμε πως η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο στην «πολιτικά ορθή» Ευρώπη, οι πολίτες της οποίας μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι έρχεται...

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications