10 Δεκ 2017

Ηράκλειο: Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα, στολές

 Ηράκλειο: Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα, στολές

Σοβαρές ελλείψεις, σε υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αντιμετωπίζουν αστυνομικοί στο Ηράκλειο, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμη και για αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμό.

Την ίδια ώρα, τα περιπολικά έχουν φθαρμένα ελαστικά, ενώ δεν εγκρίνονται δαπάνες, ενώ στο Ηράκλειο υπηρετούν περίπου 100 λιγότεροι αστυνομικοί από τις οργανικές θέσεις που υπάρχουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού.

«Δαπάνες δεν εγκρίνονται πια και η κατάσταση είναι δραματική. Είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ελαστικών, που στο 80% των περιπολικών είναι ακατάλληλα, αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε», εξήγησε ο Γιώργος Πικράκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα cretapost.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αρκετές περιπτώσεις, η συντήρηση των οχημάτων γίνεται είτε από δωρεές ιδιωτών είτε από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Μάλιστα, οι ένστολοι καλούνται να αγοράσουν ακόμη και τον εξοπλισμό που τους είναι απαραίτητος.

«Οι αστυνομικοί αγοράζουν με δικά τους έξοδα, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό, τη στιγμή που μηνιαίως από το μισθό τους γίνονται κρατήσεις για ένδυση και υπόδηση. Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο μπορεί να κοστίζει 700-800 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα ''τσουχτερή'' είναι και η τιμή της στολής τους. Όλα αυτά υποχρεούται να τα παρέχει η υπηρεσία», προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη και σε αναλώσιμα για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών. «Η κατάσταση είναι δραματική. Λειτουργούμε με το φιλότιμο των συναδέλφων μας κι αν τελειώσει κι αυτό, δεν ξέρουμε, τι θα γίνει», καταλήγει ο κ. Πικράκης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ηράκλειο: Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα, στολές
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: