Άρχισε να «κελαηδά» το 19χρονο μοντέλο – Με ποιον είχε φλερτ και ποιους κατέδωσε
 Άρχισε να «κελαηδά» το 19χρονο μοντέλο – Με ποιον είχε φλερτ και ποιους κατέδωσε

Παρά την αρχική σκληρή στάση, το 19χρονο μοντέλο συνειδητοποίησε την ζοφερή πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει και άρχισε να μιλά αποκαλύπτοντας σημαντικές πληροφορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Ιντερπόλ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, µαζί µε το μοντέλο στην Αιθιοπία ήταν δύο Ρουµάνοι, µε τους οποίους η 19χρονη Ειρήνη έµεινε στο ίδιο ξενοδοχείο, το «Aldi Guest House», στην πρωτεύουσα Αντίς Αµπέµπα.

Πρόκειται για τον 28χρονο Petrica, γεννηµένο στο Βουκουρέστι, και τον 37χρονο Nicusor από ένα χωριό στα Νότια Καρπάθια.Το μοντέλο τους γνώριζε ως «Πέτρο» και «Νίκο», ενώ για τον πρώτο ήξερε πως έχει ελληνικό επίθετο, το οποίο δεν έχει καµία σχέση µε το ρουµάνικο που αναγράφεται στο διαβατήριό του.

Σύµφωνα µε το ίδιο ρεπορτάζ, η 19χρονη έχει δώσει τα ονόµατα των δύο ανδρών, όπως τα γνώριζε και τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλληλα έχει αποκαλύψει και την εµπλοκή ενός µαύρου άνδρα, ο οποίος, σύµφωνα µε όσα υποστηρίζει, έδωσε στον «Πέτρο» (Petrica) την τσάντα η οποία είχε την κοκαΐνη και εκείνος µε τη σειρά του την πέρασε στην ίδια.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι αυτό το περιστατικό έγινε σε χώρο όπου υπήρχε κάµερα, ίσως στο ξενοδοχείο όπου διέµειναν, η οποία έχει καταγράψει το πρόσωπο του µαύρου άνδρα.Τα διαβατήρια των δύο Ρουµάνων εκδόθηκαν στην Αθήνα και µάλιστα πρόσφατα. Του Petrica εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου 2017, ενώ του Nicusor στις 10 Νοεµβρίου 2017.

Ενα περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι στο πλήρες όνοµά του Petrica αντιστοιχούν 290 νούµερα κινητών τηλεφώνων στη Μυτιλήνη, ενώ άτοµο µε αυτό το όνοµα εµφανίζεται στο Επιµελητήριο Λέσβου να έχει ανοίξει κατάστηµα πώλησης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ωστόσο, καινούριο ήταν και το διαβατήριο της 19χρονης, το οποίο εδόθηκε στις 21 Σεπτεµβρίου 2017, µόλις 21 ηµέρες µετά την αναχώρησή της από τη Μυτιλήνη για την Καλαµάτα προκειµένου να σπουδάσει.Με το νέο της διαβατήριο, η 19χρονη ταξίδεψε στο Παρίσι, από όπου στις 30 Οκτωβρίου ανέβασε δύο φωτογραφίες. Στη µία απαθανατίζεται η ίδια, κάτι που προδίδει την παρουσία τουλάχιστον ενός ακόµη ατόµου το οποίο και τράβηξε τη φωτογραφία.

Στις 17 Νοεµβρίου -και αφού έχει ταξιδέψει σε Ντουµπάι, Αίγυπτο, Κύπρο, Αθήνα, όπως προκύπτει από το Facebook – η Ειρήνη προσγειώνεται στο αεροδρόµιο Μπόλε στην Αντίς Αµπέµπα και ανεβάζει φωτογραφία της στα social media.

Την επόμενη μέρα, θα ανεβάσει και δεύτερη φωτογραφία. Η τελευταία είναι τραβηγµένη από το δωµάτιο του ξενοδοχείου «Aldi Guest House», στο οποίο διέµεναν και οι δύο Ρουµάνοι.

Σύµφωνα µε ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν, αρχικά το ταξίδι στην Αιθιοπία ήταν δώρο κάποιου συντρόφου της.
Ωστόσο, δεν προκύπτει να διατηρούσε σχέση µε κάποιον εκ των δύο Ρουµάνων που ήταν µαζί της.Πρώτον, επειδή έµεινε σε δικό της δωµάτιο και δεύτερον η 19χρονη φέρεται να είχε ζωηρό φλερτ µε έναν αιθίοπα ποδοσφαιριστή, µε τον οποίο ήταν φίλοι στο Facebook.

Οπως προκύπτει από τα µηνύµατα που αντάλλαξαν, η Ειρήνη προσκάλεσε τον Αιθίοπα για να πιουν ποτό σε ένα από τα καλύτερα νυχτερινά µαγαζιά της Αντίς Αµπέµπα, το «AV Club».Οταν ο Αιθίοπας τη ρώτησε µε ποιους είναι στην Αιθιοπία, η 19χρονη του απάντησε ότι είναι µε δύο φίλους της από την Ελλάδα. Τελικά οι δύο νέοι δεν συναντήθηκαν, καθώς ο νεαρός τής απάντησε ότι το κλαµπ όπου θα πήγαινε το βράδυ ήταν ακριβό για τον µέσο Αιθίοπα και δεν είχε τα χρήµατα.
Μετά την Αιθιοπία η 19χρονη ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ όπου και συνελήφθη στο αεροδρόµιο µε 2,6 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της. Παραµένει άγνωστο αν ταξίδεψαν µαζί της και οι δύο Ρουµάνοι φίλοι της.

«Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτε»
Παράλληλα, ο πάτερ Τζον Γουίδερσπουν, που επισκέφθηκε το 19χρονο μοντέλο στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, μίλησε στην τηλεόραση του STAR, τονίζοντας ότι «η κοπέλα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτε».

«Η επικοινωνία με την οικογένειά της είναι αδύνατη. Μόνο μια φορά το μήνα μπορεί να τηλεφωνήσει στους γονείς της. Της επιτρέπεται να κάνει ένα τηλέφωνο το μήνα στην οικογένειά της. Γράφει κάθε μέρα ένα γράμμα» περιγράφει ο ιερέας.
Ο πάτερ Τζον επιμένει ότι νιγηριανές συμμορίες βρίσκονται τόσο πίσω από την 19χρονη, όσο και πίσω από τις άλλες κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από εκείνη.

«Λέει ότι δε γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα της. Η Κίνα έχει θανατική ποινή, όχι το Χονγκ Κονγκ. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή 27 ετών, στην οποία μπορεί να μειωθεί το 1/3», σημειώνει. «Είναι μια νιγηριανή ομάδα στην Αντίς Αμπέμπα. Στρατολογούν ευάλωτους ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό τους. Τους χαρίζουν δωρεάν ταξίδια και μετά τους δίνουν να μεταφέρουν κάτι σε μέρη που γνωρίζουν ντόπιες. Στρατολογούν ανθρώπους από την Ευρώπη. Μερικές φορές τους στρατολογούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι τους ή τους υπόσχονται γάμο» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πάτερ Τζον αναφέρθηκε στις φυλακές στις οποίες κρατείται η κοπέλα, τονίζοντας ότι δεν είναι αυστηρές. «Έχει πρόσβαση ακόμη και σε βιβλιοθήκη, ενώ η βία δεν έχει καμία θέση στο συγκεκριμένο ίδρυμα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications