17 Νοε 2017

Ψαλίδι στο Κοινωνικό Μέρισμα πριν καν το ψηφίσουν : Αυτά είναι τα νέα αυστηρά κριτήρια

Ψαλίδι στο Κοινωνικό Μέρισμα πριν καν το ψηφίσουν : Αυτά είναι τα νέα αυστηρά κριτήρια

Ποια τα νέα αυστηρά κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα;…

Όριο στις τραπεζικές καταθέσεις, ύψους 9.000 ευρώ, θα τεθεί στη διανομή «κοινωνικού μερίσματος», ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος .

Kατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, o υπουργός δήλωσε ότι το όριο ατομικών τραπεζικών καταθέσεων θα προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και κατά 25% για κάθε παιδί. Υπενθύμισε δε ότι θα υπάρξει και περιορισμός στη διανομή του μερίσματος σε σχέση με την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Το κοινωνικό μέρισμα και η μεσαία τάξη
Το μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση θα πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποφόρτιση της μεσαίας τάξης, στόχος που άλλωστε έχει αποτυπωθεί στο 5ετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι αίτηση μέσω Taxisnet θα πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος βάσει των εισοδηματικών, περιουσιακών κριτηρίων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Η πλατφόρμα του Taxisnet θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα περάσει από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι.

Σε χαμηλοσυνταξιούχους, νέους και άνεργους θα μοιραστεί το ποσό των 720 εκατ. ευρώ. Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά το ανώτατο όριο εισοδήματος είναι τα 9.000 ευρώ και για τα πολυπρόσωπα τα 18.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ, ενώ φαίνεται ότι μπαίνει και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις από 9.000 ευρώ και πάνω.

Το όριο των καταθέσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Μονοπρώσοπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 18.000 ευρώ
Ζευγάρι με δύο παιδιά: 27.000 ευρ’ω
Το κοινωνικό μέρισμα Για οικογένειες με δύο παιδιά
με εισόδημα 6.000 ευρώ ετησίως, θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,
με εισόδημα 12.000 ευρώ, ενίσχυση 700 ευρώ και με εισόδημα 18.000 ευρώ, ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.
Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα 4.500 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ, με εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ με εισόδημα 13.500 ευρώ, ενίσχυση 375 ευρώ.
Για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά
με ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
με εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ
με εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 250 ευρώ.

ependitislive.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ψαλίδι στο Κοινωνικό Μέρισμα πριν καν το ψηφίσουν : Αυτά είναι τα νέα αυστηρά κριτήρια
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: