Οριακά τα πράγματα στη Λέσβο – Ξεσηκώνονται κάτοικοι και αστυνομικοί για την κατάσταση με τους μετανάστες
Οριακά τα πράγματα στη Λέσβο – Ξεσηκώνονται κάτοικοι και αστυνομικοί για την κατάσταση με τους μετανάστες

Ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη βρίσκεται το πολύπαθο νησί που καταψήφισε ΣΥΡΙΖΑ .

Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την οποία ζητήθηκε αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας στη Λέσβο, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λέσβου, ο γενικός γραμματέας της, Απόστολος Παπαδέλλης, αναφέρθηκε στο λιγοστό προσωπικό που καλείται να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων που δημιουργήθηκαν, λόγω των αναγκών του Προαναχωρησιακού Κέντρου, αλλά και στις ελλείψεις στις δομές φύλαξης, τις οποίες όλη, σχεδόν, η δύναμη της αστυνομίας καλείται να διαχειριστεί. Και αυτό, σε βάρος των άλλων αναγκών αστυνόμευσης του νησιού.

Ανάλογη και η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και στο ΕΚΑΒ, όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους την συμπαράσταση του Δήμου στα αιτήματα τους.

Παράλληλα, γενική απεργία, την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, κήρυξε ο Δήμος Λέσβου.

Αίτημα της κινητοποίησης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, είναι «να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του βόρειου και νότιου-ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές».

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «με δεδομένη την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία επικοινωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών και χωρίς καμία ένδειξη ουσιαστικής αποσυμφόρησης ή ικανοποίησης, έστω και στο ελάχιστο των αιτημάτων που αναφέρονται στην απόφαση, προχωράμε προς την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Και κινητοποιήσεις από τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, μετανάστες και πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίσουν «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Επίσης, δηλώνουν τη συμπαράσταση τους σε ομάδα απεργών πείνας που βρίσκονται εδώ και 15 περίπου μέρες στην πελατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από το νησί. el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications