Ο τρομοκράτης του Μανχάταν ξύπνησε και δήλωσε περήφανος για το μακελειό!
Ο τρομοκράτης του Μανχάταν ξύπνησε και δήλωσε περήφανος για το μακελειό!

Ο 29χρονος Σαΐποφ δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες - Για υπόθεση αυτοκτονίας εφήβου βρισκόταν στην περιοχή ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Περήφανος για το μακελειό που προκάλεσε και για το πλήγμα που επέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης του Μανχάταν, αμέσως μόλις ξύπνησε από το κώμα στο νοσοκομείο.

Ο 29χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στην κοιλιακή χώρα από αστυνομικό που έσπευσε να τον εξουδετερώσει, λίγα λεπτά μετά τη φρίκη που προκάλεσε σε ποδηλατόδρομο στο Νότιο Μανχάταν, κοντά στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, σκοτώνοντας με το φορτηγάκι που οδηγούσε οκτώ ανθρώπους και ταρυματίζοντας άλλους 15.

Ο Ουζμπέκος Σαϊφουλό Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ παρέσυρε με το φορτηγάκι του όσους πεζούς και ποδηλάτες μπόρεσε και ακολούθως έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα, πριν κατέβει από το όχημα και ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσαν να τον εξουδετερώσουν, κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον συλλάβει.

Ο 29χρονος τρομοκράτης υποβλήθηκε σε εγχείριση και βρισκόταν σε κατάσταση κώματος από τη Δευτέρα. Την Τρίτη ξύπνησε και αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν να του πάρουν κατάθεση. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε περήφανος για την ενέργειά του, προσθέτοντας ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πριν δεν είχε καμία σχέση ή επαφή με το Ισλαμικό Κράτος και τα ισλαμιστικά δίκτυα των τζιχαντιστών.

Ο Σαΐποφ ήταν ένας Ουζμπέκος μετανάστης, οδηγός στο επάγγελμα, ο οποίος εξασφάλισε πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ μέσω του συστήματος κλήρωσης που καθιερώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον Λευκό Οίκο. Το 2010 που αφίχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μαζί του τη σύζυγο και το παιδί του και βάσει του ελέγχου που είχε γίνει, δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι από την αρχή επιχείρησε να βελτιώσει τα αγγλικά του και να εξασφαλίσει μία μόνιμη εργασία, πριν ενταχθεί στο τρομοκρατικό δίκτυο. Μάλιστα, είχε δουλέψει ως οδηγός σε μεγάλη εταιρεία ταξί.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Σαΐποφ Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στο Μανχάταν ανακοίνωσε το κατηγορητήριο για τρομοκρατία ενάντια στον 29χρονο Σαϊφούλο Σαΐποφ, τον δράστη της χθεσινής επίθεσης που με το μικρό φορτηγό του σκότωσε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 στο Νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στις κατηγορίες: υλική υποστήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του ISIS, άσκηση βίας και καταστροφή οχημάτων.

Ο τζιχαντιστής του Μανχάταν προετοίμαζε την επίθεση για βδομάδες. Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, με τους 8 νεκρούς, ως τον 29χρονο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος εισήλθε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2010.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προετοίμαζε την επίθεση εδώ και πολλές εβδομάδες, φαίνεται πως διέπραξε το χτύπημα «στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους».

Ο ύποπτος νοίκιασε το φορτηγάκι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μία ώρα πριν από την επίθεση. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πολλά μαχαίρια, ενώ τα σημειώματα που βρήκαν οι αρχές ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα. Σε αυτά αναγραφόταν το μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος «θα αντέξει για πάντα». Ο 29χρονος μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπελβιου, οι αρχές τον ανέκριναν στο κρεβάτι του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications