26 Νοε 2017

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που θα χαρακτηρίζει ξένα ΜΜΕ ως «πράκτορες του εξωτερικού»

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που θα χαρακτηρίζει ξένα ΜΜΕ ως «πράκτορες του εξωτερικού» και πολύ σωστά!

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο τον νόμο που επιτρέπει στις Αρχές της Μόσχας να καταχωρούν μέσα ενημέρωσης ως «πράκτορες του εξωτερικού», αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) υποχρεώθηκε να καταχωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) στα μέσα Νοεμβρίου και αυτή την εβδομάδα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), δημοσιεύθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο όπου δημοσιοποιούνται τα νομικά έγγραφα των ρωσικών Αρχών και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Το κείμενο επιτρέπει την καταχώρηση οποιουδήποτε διεθνούς μέσου μαζικής ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία υπό την αμφιλεγόμενη ονομασία «πράκτορας του εξωτερικού» έπειτα από απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο νόμος αυτός παρουσιάζεται ως απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ να καταχωρίσουν ως «πράκτορα του εξωτερικού» το τηλεοπτικό δίκτυο RT που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος.

Ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) και Διεθνής Αμνηστία, υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις Αρχές για την οικονομική κατάστασή τους και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρισμένες ως «πράκτορες του εξωτερικού».

Το κείμενο αυτό επεκτείνει στα μέσα ενημέρωσης έναν νόμο που χρονολογείται από το 2012 και μέχρι τώρα αφορούσε μόνο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι ραδιοσταθμοί Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty, που χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο, είναι τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που προειδοποιήθηκαν από τη Μόσχα ότι ενδέχεται προσεχώς να πρέπει να χαρακτηρισθούν «πράκτορες».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που θα χαρακτηρίζει ξένα ΜΜΕ ως «πράκτορες του εξωτερικού»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications