Νέα Σμύρνη: Τα σημειώματα του παιδοκτόνου πριν βάλει φωτιά και πεθάνει μαζί με τα παιδιά του
Νέα Σμύρνη: Τα σημειώματα του παιδοκτόνου πριν βάλει φωτιά και πεθάνει μαζί με τα παιδιά του

Η οργή του 40χρονου επισμηνία που πήρε μαζί του στο θάνατο τα δυο αγγελούδια του. Έβαλε φωτιά σε στρώμα και πέθανε μαζί με τα δυο 8χρονα παιδιά του.

Γραμμένα με κεφαλαία όλα τα σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη – Οργή για τον πατριό της συζύγου του, τον οποίο αποκαλεί αλήτη – «Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά» γράφει.

Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ένας πατέρας που πήρε μαζί του στο θάνατο τα δίδυμα αγόρια του. Έβαλε φωτιά στο ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και από τις αναθυμιάσεις έφυγαν και οι τρεις από τη ζωή.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.11.2017). Ο 40χρονος επισμηνίας έβαλε φωτιά σε στρώμα στο δωμάτιο του. Είχε φροντίσει να κλείσει τα παράθυρα του σπιτιού και τις πόρτες. Φαίνεται πως η τραγωδία της Νέας Σμύρνης είναι αποτέλεσμα μιας οικογενειακής διαμάχης. Ενός διαζυγίου που δεν ήταν συναινετικό. Ο άνδρας είχε χωρίσει από την σύζυγο και μητέρα των παιδιών του.

Μέσα στο διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρέθηκαν πολλά σημειώματα. Όλα γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Με τις λέξεις πολλές φορές κολλημένες μεταξύ τους. Σημειώματα που στρέφονταν κατά του πατριού της πρώην συζύγου του 40χρονου άνδρα. Σε ένα από αυτά, ο 40χρονος αυτόχειρας και παιδοκτόνος, κάνει αναφορά σε μια «διαθήκη» που έχει αφήσει. Για ένα κείμενο που βρίσκεται στο κινητό και στο tablet του και όπου αναφέρει τι θέλει να γίνει μετά το θάνατό του, ίσως.

Τα σημειώματα της οργής
Τα σημειώματα ήταν κολλημένα στους τοίχους του σπιτιού. Ο 40χρονος είχε γράψει με μαρκαδόρο στον τοίχο μια φράση: «σας βαρέθηκα όλους». Το πρόσωπο όπου συγκεντρωνόταν η οργή του ήταν ο πατριός της πρώην συζύγου του. Τον καλούσε να ασχοληθεί με τα δικά του παιδιά και να αφήσει τα αγοράκια του ήσυχα. «Τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο» έγραφε το ένα σημείωμα. Σε ένα άλλο έγραφε: «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη».

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», ανέφερε σε ένα άλλο.

Η «διαθήκη»
Σε ένα άλλο από τα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος επισμηνίας, αναφέρει ότι στο κινητό και στο tablet του υπάρχει ακόμη ένα σημείωμα. Μια «διαθήκη» με την οποία ζητά να αναλάβει την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη γιατί «η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά απ’ όσα αναφέρω».

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Στο Word στο κινητό μου και στο τάμπλετ μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κα Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…».

Ο 40χρονος πατέρας φαίνεται πως σχεδίαζε τις τελευταίες μέρες την αυτοκτονία του και το θάνατο των παιδιών του. Όπως άλλωστε δήλωσε στο newsit.gr φιλικό του πρόσωπο, άνθρωπος που τον είδε λίγες ώρες πριν από την τραγωδία «το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να δίνει πράγματα. Άδειαζε το σπίτι που έμενε μόνος του στην Κοραή στην Νέα Σμύρνη. «Του είπα «θα φύγεις ταξίδι;» και μου απάντησε «όχι θα μάθεις». Προφανώς δεν ήθελε να πει. Δεν ξέρω αν αυτά τα χρήματα από τα πράγματα ήταν για τα παιδιά. Πούλησε το μηχανάκι του και το αυτοκίνητο. Δεν μου είχε πει κάτι. Εγώ νόμιζα ότι ετοιμάζεται για ταξίδι».

Σε ένα από τα σημειώματα, ο 40χρονος άνδρας αναφέρει πως «όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;».

Και ζητούσε «πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια. Υπάρχει δικαιοσύνη; Ή όχι σ’ αυτό το κράτος;».

«Μη μου λέτε τέτοια πράγματα γιατί τώρα τελευταία όλο τέτοια ακούμε«, λέει μια γυναίκα, η οποία ουσιαστικά ενημερώνεται από τους δημοσιογράφους για το τραγικό περιστατικό. «Είναι συγκλονιστικό«, λέει και συνεχίζει: «Εγώ το πρωί 06:30 η ώρα άκουσα σειρήνες και λέω Παναγία μου στη γειτονιά μας κάτι πρέπει να γίνεται. Μετά όμως από λίγο ηρέμησαν. Δεν άκουγα τίποτα. Και το πρωί στις ειδήσεις άκουσα το συγκλονιστικό…».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications