4 Νοε 2017

Τον δρόμο προς την απέλαση παίρνουν πάνω από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ Στην αριστερή Ευρώπη τους δίνουν επιδόματα και σπίτια!

Τον δρόμο προς την απέλαση παίρνουν πάνω από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ

Πάνω από 300.000 μετανάστες, κυρίως από την Αϊτή και χώρες της κεντρικής Αμερικής, που είναι μέχρι τώρα δικαιούχοι μιας ειδικής άδειας παραμονής στις ΗΠΑ, δεν έχουν πλέον ανάγκη προστασία, έκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανοίγοντας τον δρόμο για την απέλασή τους, έγραψε την Παρασκευή η εφημερίδα Washington Post.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον ενημέρωσε αυτή την εβδομάδα την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) Ελέιν Ντιουκ ότι η οικονομική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στις χώρες προέλευσης των ανθρώπων αυτών δεν καθιστούν πλέον απαραίτητο να παραμείνουν στο αμερικανικό έδαφος, έγραψε η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Το DHS αναμένεται να αποφασίσει προσεχώς εάν θα παρατείνει η όχι αυτό το ειδικό καθεστώς από το οποίο ωφελήθηκαν κυρίως 58.000 Αϊτινοί, που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

Περίπου 57.000 πολίτες της Ονδούρας και 2.500 πολίτες της Νικαράγουας ωφελούνται επίσης από αυτή την προστασία, η οποία τους προσφέρθηκε μετά την καταστροφή που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας Μιτς στην κεντρική Αμερική το 1998. Αυτό το καθεστώς έχει χορηγηθεί πολλές φορές σε πολίτες κρατών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ή συρράξεις.

Οι πιο πολυάριθμοι δικαιούχοι αυτού του ειδικού καθεστώτος προστασίας—περίπου 200.000—είναι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση και αρνήθηκε να σχολιάσει την «εσωτερική διαβούλευση μεταξύ των υπουργείων» της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην πλειονότητά τους, οι μετανάστες στους οποίους χορηγήθηκε καθεστώς προσωρινής προστασίας είχαν μπει στις ΗΠΑ παράτυπα, αλλά τους δόθηκε η άδεια να παραμείνουν στη χώρα και να εργαστούν εξαιτίας της αστάθειας στις πατρίδες τους.

Το πρόγραμμα, που είναι γνωστό με την ονομασία Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας, είχε τεθεί σε εφαρμογή αρχικά το 1990.

Στελέχη πολλών οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών έχουν εκφράσει φόβους ότι ο Τραμπ θα περιορίσει δραστικά το πρόγραμμα αρνούμενος να ανανεώσει την προστασία κάποιων από τις εννιά χώρες που καλύπτει συνολικά (Αϊτή, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Νεπάλ, Νικαράγουα, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Συρία, Υεμένη).

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τον δρόμο προς την απέλαση παίρνουν πάνω από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ Στην αριστερή Ευρώπη τους δίνουν επιδόματα και σπίτια!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: