7 Οκτ 2017

Ρώσος αξιωματούχος: Η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ

Ρώσος αξιωματούχος: Η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ανησυχητική εκτίμηση έκανε Ρώσος βουλευτής, ο οποίος μόλις επέστρεψε από επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον Αντον Μορόζοφ, ο οποίος με δύο συναδέλφους του ταξίδεψε εκεί στις 2-6 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλης εμβέλειας, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να «χτυπήσει» στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Μας έδωσαν μέχρι και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μορόζοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Από ότι αντιλαμβανόμαστε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον. Και γενικότερα έχουν αρκετά εμπόλεμη διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Μορόζοφ, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι τους έδωσαν τις πληροφορίες για τις δοκιμές που σχεδιάζουν.

Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποιος τύπος πυραύλου πιστεύεται ότι θα εκτοξευθεί, ενώ επεσήμανε ότι στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα δεν έκανε δοκιμές παρά τις ενδείξεις ότι επρόκειτο να το κάνει.

Οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι που μιλούν για επερχόμενη νέα δοκιμή. Αυτή την εβδομάδα, υψηλόβαθμος αναλυτής της CIA είπε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ότι η Πιονγιάνγκ πιθανότατα ετοιμάζει κάποια πρόκληση για τις 10 Οκτωβρίου, χωρίς να εξηγήσει ποιας μορφής θα είναι αυτή.

Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στην Πιονγιάνγκ, ο Μορόζοφ δήλωσε ότι οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι επέδειξαν «σοβαρή αποφασιστικότητα και πολεμοχαρή ρητορική».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ρώσος αξιωματούχος: Η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications