25 Οκτ 2017

Ετοιμαστείτε! Ισχυρές γεωμαγνητικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη Γη τις επόμενες ημέρες

Ισχυρές γεωμαγνητικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη Γη τις επόμενες ημέρες

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένουμε μια ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας G3 που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Η αμερικανική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει στην ιστοσελίδα της ότι στις επόμενες ημέρες θα παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις μιας σειράς γεωμαγνητικών καταιγίδων διαφορετικής έντασης. Συγκεκριμένα η 24η Οκτωβρίου είναι η αρχή μιας κατώτερης κατηγορίας G1 καταιγίδας, ενώ μια μέτρια καταιγίδα G2 περιμένουμε την 25η ημέρα, αναφέρει.

Τα πιο έντονα γεωμαγνητικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν στη Γη στις αρχές Νοεμβρίου. Στις 2 και 3 του ίδιου μήνα, θα σημειωθεί σοβαρή καταιγίδα υψηλής κατηγορίας G3,που η ένταση θα μειωθεί σε μέτρια (κατηγορία G2) στις 4 Νοεμβρίου.

Τι είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες;
Μια γεωμαγνητική καταιγίδα είναι μια διαταραχή της Γης στην μαγνητόσφαιρα, συμβαίνει όταν ο ηλιακός άνεμος, που προκαλείται από τις εκπομπή της στεφανιαίας μάζας του ήλιου, φτάνει στο διαστημικό περιβάλλον γύρω τη Γη. Αυτές οι καταιγίδες προκαλούν αλλαγές στο ρεύμα,(άρα και οτι δουλεύει με το ρεύμα ) στα πλάσματα και στα πεδία της επίγειας μαγνητόσφαιρας.

Πώς μας επηρεάζουν;
Το φαινόμενο αυτό συνήθως έχει ορισμένες επιπτώσεις [στους ανθρώπους], αλλά αυτά εξαρτώνται από το άτομο. Μερικοί υποφέρουν απο πονοκεφάλους, και άλλοι όχι , δήλωσε ο διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Ο επιστήμονας επεσήμανε ότι ο οργανισμός μας αποτελείται κυρίως από νερό, "το οποίο είναι αγώγιμο στοιχείο", οπότε αφου επηρεάζει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης, το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο σώμα μας.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Γεωμαγνητική καταιγίδα 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ετοιμαστείτε! Ισχυρές γεωμαγνητικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη Γη τις επόμενες ημέρες
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications